Software Antivirus & beveiliging De beste virusscanners voor de Mac

De beste virusscanners voor de Mac

Het is handig om te weten welke virusscanners goed zijn voor de Mac. Wij vertellen je welke antiviruspakketten het beste zijn tegen malware, virussen etc.

Virusscanners voor de Mac

macOS bevat standaard tools om je tegen malware te beschermen. Denk aan de tools XProtect en GateKeeper, deze beschermen je tegen de grootste dreigingen. Apple is echter niet zo sterk in antivirussoftware. Mocht je dus graag extra beschermd zijn, lees dan vooral verder.

De beste antivirus voor macOS

In 2018 is er door het Duitse lab AV-test een test gepubliceerd, waarin ze 12 virusscanners voor de Mac hebben vergeleken. De volgende pakketten kwamen als beste uit de test:

  • Bitdefender Antivirus voor Mac
  • Intego Virusbarrier
  • Kaspersky Lab Internet Security
  • Symantec Norton Security
  • Trend Micro Antivirus

Met deze virusscanners weet je zeker dat je goed zit.

De bovenstaande pakketten versterken de standaard beveiligingsfuncties van macOS. Als een virus niet in de database van Apple staat, kan deze wel in een antivirusmaker staan. Je bent dus dubbel beschermd voor je Mac met een virusscanner.

Lees: Macbook opschonen? Dat doe je zo!

Avatar of veerle
Veerle
Tech lijkt moeilijk, maar door trial-and-error lukt het mij altijd het leven aangenamer te maken met mijn smartphone en laptop. Het schrijven van teksten en verhalen is altijd al mijn passie geweest en zo is er een leuke combinatie ontstaan. In jip-en-janneketaal leg ik graag alles uit over je smartphone, tablet en computer.

Recente tips

Populair deze week