Hardware Gadgets Top 10 beste verkochte slimme deurbellen

Top 10 beste verkochte slimme deurbellen [2020]

De reclame van een bekende fabrikant van slimme deurbellen kan je niet gemist hebben. Er wordt aangebeld door iemand en de bewoner van het huis kijkt op zijn smartphone wie er voor de deur staat. Dit kan hij doen waar hij ook is: in de tuin, op zolder, in de stad of waar dan ook. Voordat we de meest verkochte deurbellen bekend maken leggen we eerst uit waar je op moet letten, dus laten we snel beginnen.

Wat is een videodeurbel?

Videodeurbellen zijn de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van huisbeveiliging. Alles wordt smart in huis. De temperatuur regel je op afstand, de robotstofzuiger maakt het huis schoon en de lichten bedien je vanaf je smartphone. Dus ook je ouderwetse deurbel moet smart worden.

Een videodeurbel is een bel, die je kunt bedienen vanaf je smartphone. Hiervoor moet je een app van de maker installeren. Iemand drukt op de bel en je krijgt een melding op de app. In de deurbel die je hebt geïnstalleerd kan een camera zetten. Je kunt dan in de app zien wie er voor de deur staat en er meteen mee communiceren. Dit is de basisfunctionaliteit. Sommige videodeurbellen kunnen ook beweging detecteren. Je wordt dan gewaarschuwd door de app, als er een persoon in de buurt komt van de bel. Het is dan als het ware een beveiligingssysteem. Dit verbetert jouw veiligheid in huis.

Om je een beeld te geven wat je allemaal kunt met een bel op afstand en je hebt de reclame nog niet eerder gezien 🙂 hieronder een video van ring.com.

Waar moet je op letten bij het kopen van een slimme deurbel?

Een deurbel met camera heb je in verschillende soorten en maten. Hieronder geven wij de belangrijkste kenmerken waar je op moet letten.

De camera

Camera’s zijn er in alle soorten en maten. Dit geldt ook voor de videodeurbel. Naast de kwaliteit van de camera is het ook belangrijk waar je de bel op gaat hangen. Is er geen mogelijkheid om de deurbel recht op de voordeur te plaatsen dan is het van belang om te kijken welke kijkhoek de camera heeft. Hoe hoger de kijkhoek hoe meer je in het gezichtsveld van de camera kunt zien.

Vind je het belangrijk om ook in het donker beelden te kunnen bekijken, dan moet de camera voorzien zijn een infraroodsensor. Deze sensor zorgt voor nachtzicht. Je ontvangt dan nog steeds duidelijke beelden in het donker.

Slimme deurbel met camera

Stroomvoorziening

Als de oude deurbel via het stroom werkt dan kun je de videodeurbel ook makkelijk voorzien van stroom. Is er geen stroomaansluiting in de buurt dan kun je overwegen om er een aan te schaffen, die op batterijen of een accu werkt. Bekijk bij het aanschaffen hoe lang de bel werkt met een volle accu of batterijen, moet je hem helemaal demonteren of kun je alleen de accu eruit halen.

Communiceren met de bezoeker

Wanneer is een deurbel slim? Is hij slim als je met de persoon voor de deur kunt praten en helemaal slim als je ook naar de bezoeker kunt kijken? Niet alle deurbellen hebben een intercomfunctie met of zonder beeld. Bekijk de mogelijkheden van communiceren bij het aanschaffen van een slimme deurbel.

Wifi-netwerk

De bel moet verbonden zijn met een stabiele internetverbinding om goed te kunnen werken. Het is slim om van tevoren het bereik te testen en een speedtest te doen, waar je de deurbel gaat ophangen. Het kan zijn dat je router te ver staat van de locatie waar je de deurbel gaat ophangen. Bij slecht ontvangst werkt de video-functionaliteit niet goed en komen er geen push-meldingen binnen.

Je kunt kijken of het slimme apparaat beschikking heeft over een 2,4 of een 5Ghz wifi-netwerk. Een 5GHz verbinding is het meest geschikt voor apparaten met een hoge bandbreedte of activiteiten zoals gamen en streamen, maar heeft weer als nadeel dat de dekking minder is in vergelijking met een 2,4Ghz netwerk.

Bewegingssensor

Stel jezelf de vraag of de deurbel ook als beveiligingscamera moet dienen. Is het antwoord “Ja”. Dan moet je bij het kopen kijken of er een bewegingssensor op de bel zit. Een bewegingssensor zorgt ervoor dat er beelden opgenomen worden als er iemand in de buurt komt van je voordeur. De gevoeligheid kun je vaak instellen, zodat je niet iedere keer een melding krijgt als de kat door de tuin loopt.

Top 10 best verkochte slimme deurbellen

Er zijn genoeg slimme deurbellen te koop. Hieronder vind je de meest verkochte deurbellen op dit moment. Kies het model wat aan jouw wensen voldoet.

Avatar of martijn
Martijn
Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar het is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.

Recente tips

Social media verslaving? Doe de test!

Facebook, Instagram en andere techbedrijven zorgen ervoor dat je continu je tijdlijn wilt verversen om nieuwe informatie te vergaren. Hiervoor worden allerlei psychologische trucs...

Wielren app: Fondo

Zie je jezelf als een fietser die steeds maar wil presteren? Deze wielren app zou jou kunnen helpen om je doelen te bereiken....

Populair deze week