Home Hardware De 7 beste camera accessoires voor...

De 7 beste camera accessoires voor iPhone

Door de hoge kwaliteit camera kan de iPhone zowel gebruikt worden als telefoon en als fototoestel. Aangezien de camera in de loop der jaren erg is verbeterd, is het niet zo raar dat steeds minder mensen een normale camera in huis hebben. Wil je de meest professionele foto’s maken met jouw iPhone, dan zou je zeker moeten beschikken over enkele van de beste fotografie accessoires. Van lenzen en lampen tot aan houders en microfoons, de juiste accessoires maken het een stuk makkelijker om als fotograaf de straat op te gaan. Wij laten je in dit artikel de beste iPhone camera accessoires zien om jouw camera skills naar het volgende niveau te tillen.

Een extra batterij

Dit is misschien een beetje een saaie keuze, maar het maken van foto’s en video’s op je iPhone kan erg veel stroom kosten. Om er zeker van te zijn dat je genoeg batterijcapaciteit hebt om alles wat je wilt vast te leggen, is het handig om een extra batterij te kopen. Deze batterijen zijn er in alle soorten en maten, het hangt er dus helemaal af van wat voor soort batterij je wilt hebben. Kies jij voor een super grote? Of ga je toch voor de batterijen die je in je zak kunt stoppen? Door het grote aanbod is er altijd wel een batterij te vinden die aansluit bij wat je zoekt.

De meest verkochte powerbank bij Coolblue is de Trust Urban Primo:

Meest verkochte powerbank bij Coolblue.

Een nieuwe lens van Moment Lenses

Een van de meest effectieve manieren om jouw foto’s te verbeteren is om een nieuwe lens te kopen. Zulke lenzen kunnen op jouw telefoonlens worden gemonteerd, deze veranderen de beeldhoek; ze verbeteren technisch gezien de beeldkwaliteit niet, maar ze kunnen de soorten foto’s die je met je iPhone kunt maken, uitbreiden. De lenzen van Moment Lenses zijn onze favoriet door de hoge bouwkwaliteit, snelle en veilige montage en door de grote verscheidenheid aan verschillende soorten opties. De Momentlenzen zijn gemaakt van hoogwaardig glas, hierdoor heb je voor een lange tijd plezier van jouw aankoop.

Hieronder een video over de Wide lens van Moment:

Een Rode VideoMic microfoon

Dankzij 4K-resolutie en geavanceerde apps zoals Filmic Pro is de iPhone vandaag de dag een ideale camera om op zak te hebben. Een ding mist alleen nog, dit is de geluidskwaliteit. De Rode VideoMic Me-L lost dit probleem op met behulp van een prettige microfoon die kan worden bevestigd met de Lightning-connector. Dit verbetert de geluidskwaliteit aanzienlijk, zo kan je tijdens het filmen beter de focus leggen op wat je op beeld wilt hebben. Het is een ideale toevoeging voor vloggers, op die manier kunnen zij het achtergrondgeluid in het openbaar aanzienlijk verminderen.

De microfoon krijgt stroom van jouw telefoon, houdt er dus rekening mee dat je batterij wat sneller leeg kan kopen. Maar als je het eerste product van dit lijstje al hebt gekocht dan zou dit geen probleem meer moeten zijn.

VideoMic microfoon voor iPhone

Een Movo MTP2000 Timelapse pod

Een timelapse is een geweldige manier om een lange opname in te korten tot een video die niet al te lang duurt. Om het nog net iets specialer te maken kan je kiezen om beweging toe te voegen aan jouw timelapse opname, hierdoor wordt het nog interessanter. Als het gaat om het opnemen van een timelapse met uw iPhone, dan is de Movo MTP2000 draaistatief een must have. Een timer die ervoor zorgt dat jouw telefoon automatisch op een constante snelheid zal draaien, dat maakt dit statuut zo bijzonder. Goedkoop is hij niet, maar je moet iets over hebben voor mooie foto’s toch?

Draaistatief van Movo:

Timelapse pod voor iPhone

Een statuut van Manfrotto

Een statief is een van de meest eenvoudigste manieren om onderweg een stabiele foto te maken, zonder dat je tas vol zit met apparatuur. Bij Manfrotto weten ze wel raad met de beste soort statieven De Manfrotto Pixi Mini Tripod is al een tijdje ontzettend populair, de reden achter deze populariteit is niet zo raar: hij is ontworpen in Italië en is gemaakt van de beste kwaliteit materialen. Het statief wordt geleverd met een speciale smartphone functie die zelfs op de grootste iPhones past. Heb je de poten ingeklapt dan kan je hem gebruiken als selfie stick, dat is nog eens wat je noemt een universeel product!

Een Lume Cube

De LED-verlichting die in de smartphones zit is geschikt voor alledaagse foto’s, maar voor de donkere foto’s zal je toch een feller licht nodig hebben. Om meer licht aan de foto toe te voegen zou je moeten kiezen voor de Lume Cube. Dit verlichtingsaccessoire is ideaal voor alle mogelijke soorten foto’s, van selfies tot aan foto’s in de naatuur. Het licht is verbonden door middel van een Bluetooth verbinding, dit betekent dat het licht zal synchroniseren met de flitser van jouw smartphone. Al kan je natuurlijk ook de zaklampfunctie aanzetten om zo voor veel licht te zorgen. De Lume Cube kan gebruikt worden in het water, dit maakt het een ideaal product voor iedereen die de meest professionele vakantiekiekjes wilt maken.

Hieronder een review van de Lume Cube:

De Hitcase Pro

Je iPhone zal nooit kunnen veranderen in een GoPro, maar de Hitcase Pro komt anders echt dichtbij ‘the real deal’. De Hitcase Pro is een waterdichte, schokbestendige en sterke hoes voor je iPhone jouw telefoon veranderd in een action cam. Zoals je zou verwachten is hij voorzien van hetzelfde montagesysteem als de GoPro, dit betekent dat het niet al te moeilijk is om jouw telefoon vast te maken. Er zijn extra lenzen beschikbaar om jouw opnames nog net even wat mooier te maken. De Hitcase Pro is beschikbaar voor de iPhone X, Xs, Xs, Xs Max, 8, 8, 8 Plus, 7, 7, 7 Plus, 6 en 6S.

Met behulp van deze relatief goedkope accessoires kan je met jouw iPhone nog mooiere foto’s en opnames maken. Dit maakt het mogelijk om overal waar je komt de omgeving, de mensen of jezelf op de foto te zetten. En dat allemaal met jouw smartphone!

Met de Hitcase Pro kan je iPhone wel tegen een stootje:

Hitman Pro
Martijn
Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar het is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.