HardwareAudioDe 3 goedkoopste headsets met goed geluid

De 3 goedkoopste headsets met goed geluid

Een goede headset is eigenlijk onmisbaar voor je pc of laptop. Of je nu muziek luistert, games speelt of je headset vooral gebruikt om anderen te bellen, de ervaring zal er stukken op vooruit gaan wanneer je over een degelijke headset beschikt. Er zijn ontzettend veel modellen op de markt. Daardoor kan het lastig zijn om een keuze te maken. Helemaal, omdat de prijzen sterk verschillen. Je kunt al een headset vinden voor een tientje, terwijl andere exemplaren vele honderden euro’s kosten.

In dit artikel kun je lezen wat volgens ons de beste 3 budget headsets zijn. Hiervoor hebben we veel factoren mee laten wegen. Bovendien zijn het allround headsets die voor uiteenlopende doeleinden geschikt zijn. Het is niet zozeer een top 3, maar de beste drie headsets voor verschillende soorten gebruikers. We beginnen eerst met een kort overzicht van de eigenschappen die wij belangrijk vinden in een headset.

De geluidskwaliteit van een headset

Een headset bestaat in principe uit twee onderdelen, de koptelefoon waar de speakers in verwerkt zitten en de microfoon. Het spreekt voor zich dat de kwaliteit van het geluid belangrijk is. Helemaal wanneer je de headset ook wilt gebruiken om muziek mee te luisteren. Natuurlijk zijn er nogal wat factoren die meewegen bij de geluidskwaliteit. Sommige gebruikers houden van een erg diepe bas, terwijl anderen juist geïnteresseerd zijn in een kraakhelder geluid en een vol geluid op iedere frequentie. De drie headsets die deze lijst hebben gehaald hebben leveren op z’n minst een prima geluid. Als je de headset alleen gebruikt om te bellen, dan zullen vrijwel alle moderne modellen meer dan goed genoeg zijn. In dat geval zal de microfoon belangrijker zijn.

Bepaal waar je de headset voor gaat gebruiken.

De kwaliteit van de microfoon

De persoon aan de andere kant van de lijn is vooral degene die ondervindt hoe goed je microfoon is. Niets is vervelender dan een constante ruis in je oor, omdat iemand een headset met een matige microfoon heeft. Er zijn ook headsets waarbij de kwaliteit van het opgenomen geluid sterk wisselt. Soms valt het even weg en je vrienden, familie, klanten en collega’s zullen met steeds minder enthousiasme een online gesprek met je voeren. Met name voor gamers is het daarnaast belangrijk dat de microfoon niet te gevoelig is. Vooral wanneer je met meerdere mensen in hetzelfde gesprek zit. Zij zullen gek worden van al het geluid dat via je microfoon binnen komt. Bij het aanschaffen van een headset kun je het geluid vaak veel beter testen dan de microfoon. Daarom hebben we het werk alvast voor je gedaan.

Kwalitiet microfoon headset
De kwaliteit van de microfoon is belangrijk.

Comfort bij het dragen van de headset

Een headset moet prettig op je hoofd zitten. Dat is waarschijnlijk vooral belangrijk voor gamers en callcenter medewerkers. Die zitten vaak uren achtereen met een headset op hun hoofd. Sommige modellen zitten eenvoudigweg niet lekker. Na verloop van tijd gaan je oren pijn doen of voel je het gewicht op je hoofd drukken. Het is ook belangrijk dat ze niet te warm zijn. Niemand wil met een bezweet hoofd achter zijn of haar computer zitten. Er zit een subjectieve factor aan comfort. Het is bijvoorbeeld afhankelijk van de vorm van je hoofd en oren. De headsets in dit artikel hebben een universele vorm die door de meeste gebruikers als prettig ervaren zal worden.

Headsets met en zonder draad

Wireless headsets hebben zo hun voordelen en nadelen. Je kunt er mee door je huis lopen en er zitten minder draden in de weg. Tegelijkertijd moet je altijd op de stand van de batterij letten. Daarbovenop is de kans groter dat de connectie af en toe wegvalt. Natuurlijk speelt de prijs ook een rol. In de budget prijscategorie zijn er bijna geen goede draadloze headsets te vinden. We zijn in ieder geval van mening dat je dan te veel in moet leveren op andere eigenschappen zoals de geluidskwaliteit. Daarom staan in deze lijst alleen bedrade headsets.

Draadloze headset
Draadloos is handig, maar goede kwaliteit draadloze headsets zijn prijzig.

De bouwkwaliteit kan niet onderschat worden

Dit is een artikel met de beste 3 budget headsets. Je wilt dus niet te veel geld uitgeven. Daarom is de bouwkwaliteit extra belangrijk. Want je bent alleen maar duurder uit als je telkens een nieuwe moet kopen. De materialen die gebruikt worden zijn bijvoorbeeld van belang. Daarnaast is de kwaliteit van de kabels niet te onderschatten. Dat is namelijk in veel gevallen het onderdeel dat als eerste kapot gaat.

Open en gesloten headsets

Dit is niet meteen een eigenschap die de kwaliteit van een headset bepaalt. Of je een open of gesloten headset wilt hebben is vooral afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren. Met een gesloten headset hoor je zo min mogelijk van je omgeving. Vooral gamers zijn daar erg in geïnteresseerd. Daarnaast kan het ook een betere geluidskwaliteit opleveren als je veel naar muziek luistert. Met een open headset hoor je nog wel wat er om je heen gebeurt. Dit type is geschikt voor als je jouw headset op kantoor draagt of wanneer je thuis op de hoogte wilt blijven van de wereld om je heen.

Open of gesloten headset
Een gesloten headset zit over je oren, waardoor je minder omgevingsgeluid hoort.

Allround headsets voor elk type gebruiker

Dat zijn nogal wat eigenschappen om rekening mee te houden. Deze wegen allemaal mee bij het bepalen van de uiteindelijke top 3. Als prijs hebben we een maximum van ongeveer 30 euro gehanteerd. Als je goed zoekt naar de beste deals kun je al deze headsets per stuk voor rond de 25 euro kopen. Wij vinden dat je bij de aanschaf van een nog goedkopere headset te veel in moet leveren op de kwaliteit van de microfoon en het geluid. Ook zijn deze modellen zelden comfortabel om te dragen. Het meest belangrijke is dat erg goedkope headsets veel sneller kapot gaan. Daardoor ben je uiteindelijk duurder uit.

Sennheiser PC 8 – Voor muziekliefhebbers en de beste allround optie

Als het puur op audiokwaliteit aankomt, dan zijn er weinig merken beter dan Sennheiser. Gelukkig maken ze de laatste jaren ook producten met een vriendelijke prijs. Een prima voorbeeld is de Sennheiser PC 8, die je al voor minder dan 25 euro bij webwinkels kunt vinden. Het is een uitstekende headset met een degelijke bouwkwaliteit. Het lage gewicht en de zachte oorkussens zorgen bovendien voor veel comfort. De microfoon is prima en je kunt hem verbinden via de USB. Op het draad van de kabel zitten knoppen waarmee je de headset kunt bedienen. Dat is ook altijd mooi meegenomen. De eigenschappen van de Sennheiser PC 8 zullen veel mensen aanspreken. Het is waarschijnlijk de beste allround headset van deze lijst. Als je van alles en nog wat wilt doen, dan moet je de Sennheiser PC 8 hebben.

Sennheiser headset
Sennheiser pc 8

De geluidskwaliteit van de Sennheiser PC 8

Puur op basis van de kwaliteit van het geluid is de Sennheiser de beste headset die je voor een budget prijs kunt krijgen. Voor het kleine formaat is de bas verrassend diep. Geluid binnen elke range en frequentie worden op een geweldige manier weergegeven. Uiteraard is er wel verschil te merken met de premium modellen van Sennheiser. Maar die kosten ook als snel het tienvoudige. Om mensen te bellen is de geluidskwaliteit vanzelfsprekend ook meer dan voldoende. Het is geen gesloten headset. Gamers zullen dus zelf een afweging moeten maken of ze dat willen of niet. Je zult in ieder geval kunnen genieten van een voortreffelijke weergave van het geluid van je favoriete games. Sennheiser heeft een naam hoog te houden. Met de Sennheiser PC 8 is dat zeker gelukt. Als je veel muziek luistert, dan is dit de budget headset die je moet hebben.

De microfoon van de Sennheiser PC 8

Over de microfoon valt ook zeker niet te klagen. Voor een zacht prijsje beschikt je over een microfoon die jouw stem uitstekend weet op te pikken. Geluid uit de omgeving wordt niet opgevangen. Dat is een genoegen voor de persoon aan de andere kant van de lijn. Je kunt hem bovendien naar boven en naar beneden draaien. De Sennheiser PC 8 doet alles wat je van een headset kunt verwachten. Voor de zachte prijs krijg je zelfs een stuk meer dan je verwacht.

Creative Sound Blaster Blaze – De budget optie voor gamers

Van de headsets in deze lijst is de Creative Sound Blaster Blaze het meest geschikt voor gamers. Dat komt vooral doordat het een gesloten headset is. Je zult daardoor helemaal op kunnen gaan in je game. Voor de prijs biedt de Creative Sound Blaster Blaze een uitstekende bouwkwaliteit. De headset voelt erg degelijk aan. Zachte oorkussens en een brede hoofdband zorgen voor veel comfort voor de drager. De headset heeft voor de doelgroep een degelijk en neutraal design. Dat spreekt ons meer aan dan de vaak erg drukke en overdreven ontwerpen van andere gaming headsets. Maar dat is natuurlijk subjectief. Op de kabel zitten een paar handige knoppen. Je kunt hiermee het geluid harder en zachter zetten en de microfoon aan- en uitschakelen.

De geluidskwaliteit van de Creative Sound Blaster Blaze

Creative staat al jaren bekend als een kwaliteitsmerk dat producten maakt met een uitstekende geluidskwaliteit. De Creative Sound Blaster Blaze stelt ook zeker niet teleur. Voor gamers is dit eigenlijk alles wat je nodig hebt. De diepe bas zorgt voor innemende omgevingsgeluiden. Explosies en geweerschoten klinken geweldig. Voor het luisteren naar muziek met veel bas is deze headset ook zeker geschikt. Wanneer je naar complexe muziek met veel sporen luistert, dan zijn er betere opties. Bij een budget prijs moeten concessies gemaakt worden. Voor de meeste gebruikers zal de geluidskwaliteit meer dan goed genoeg zijn om met plezier naar muziek te luisteren.

De Microfoon van de Creative Sound Blaster Blaze

Over de microfoon van de Creative Sound Blaster Blaze valt ook niet te klagen. Het is een solide exemplaar dat over het algemeen een helder geluid levert. Vergeleken met duurdere modellen valt er nog wel een verschil te merken. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van een lichte ruis. Om die weg te nemen zul je even in je instellingen moeten rommelen. Let er ook goed op dat de microfoon op de juiste afstand van je mond zit. In deze price range zijn deze kleine problemen niet uitzonderlijk. Je zult even rustig de tijd moeten nemen om alles optimaal in te stellen. Een voordeel van de Creative Sound Blaster Blaze is dat je de microfoon los kunt koppelen. Hierdoor zit hij niet in de weg als je hem niet nodig hebt. Voor minder dan 30 euro vind je geen betere headset voor gamers dan de Creative Sound Blaster Blaze.

Creative sound blaster blaze
Creative sound blaster blaze

Logitech 960 – Voor zakelijke gebruikers die meer willen

Logitech maakt al tijden oerdegelijke producten met een prima kwaliteit. Het is waarschijnlijk de meest bekende fabrikant voor randapparatuur voor je pc. De Logitech 960 doet de reputatie van het merk eer aan. Het is een zeer comfortabele headset. Het materiaal om de oren is erg zacht en de hoofdband zal bij vrijwel iedereen perfect om het hoofd passen. De eigenschappen van deze headset maken hem perfect voor zakelijk gebruikers. Je hoort de wereld om je heen nog en de microfoon geeft een erg helder geluid door. Bovendien verbindt je hem via de USB, en niet via de 3,5 mm audiojack. Dat zie je niet vaak bij een headset met een prijs van 25 euro. De bouwkwaliteit is oerdegelijk, zoals we allemaal gewend zijn van Logitech. De Logitech beschikt eveneens over een regelaar op de kabel voor het volume en de microfoon.

De geluidskwaliteit van de Logitech 960

De 960 is vooral bedoeld om mee te bellen. Het stemgeluid van de persoon aan de andere kant van de lijn zal altijd helder en vol worden weergegeven. Bellen is simpelweg een feest met deze headset. Daarnaast kun je er ook gerust muziek mee luisteren. Je zult niet worden weggeblazen door het geluid, maar je zult zeker kunnen genieten van je favoriete muziek. Als je vooral muziek wilt luisteren met een headset, dan is de Logitech 960 niet de beste optie. De bas is bijvoorbeeld niet heel vol en diep. Je zult echter flink moet zoeken om voor 25 euro een headset met een betere geluidskwaliteit te vinden. Voor gamers is deze headset ook wat minder geschikt. Hoewel af en toe een potje gamen geen enkel probleem is.

De microfoon van de Logitech 960

Dit is waar de Logitech 960 zich echt onderscheidt van de concurrentie. De microfoon is voor deze prijsklasse eenvoudigweg fantastisch. Geluiden uit de omgeving worden automatisch weggefilterd. Je stem zal altijd kraakhelder klinken. De microfoon kan bovendien naar boven worden gedraaid. Dat is handig als je hem niet gebruikt. Als je de headset vooral gaat gebruiken om anderen te bellen, dan moet je de Logitech 960 hebben.

Logitech 960
Logitech 960
Avatar of jurjen
Jurjen
De kwaliteit van ons leven wordt beter door gebruik te maken van nieuwe technologische producten en applicaties. Ik schrijf graag heldere teksten over hoe we daar het beste van kunnen profiteren.

Recente tips

Populair deze week