Apps De 3 beste kerst-apps om de lockdown door te komen

De 3 beste kerst-apps om de lockdown door te komen

Het lijkt nog wat vroeg om nu al bezig te houden met kerst-apps om in de kerststemming te komen, maar de coronacrisis zet de feestdagen in de versnelling. Zo hebben veel tuincentra al hele kerstafdelingen klaar en worden spelletjes gretig ingekocht. Door de voortdurende dreiging van een lockdown verwacht men dat de kerstinkopen dit jaar eerder gedaan worden. Uit angst voor piekdrukte is er met de hashtag #geenpiekdezekerst zelfs al opgeroepen tot vroege aankopen.

Kijk jij ook al helemaal uit naar de koude dagen, gezellige lichtjes en de geur van dennennaalden? Dan hebben wij hier de drie beste kerst-apps voor je verzameld om alvast helemaal in de sfeer te komen.

1. Santa’s Bag

Het shoppen is alweer begonnen en ieder jaar moeten er weer cadeautjes geregeld worden. Santa’s bag is een populaire gratis lijstjes-app die onder andere wordt aangeraden door de New York Times, Buzzfeed en NBC News en wij snappen wel waarom. Met Santa’s Bag houd je het overzicht door vooraf een bepaald budget vast te zetten voor 2020 óf per persoon – al is dit niet nodig voor de werking van de app en kan je ook zonder aan de slag. Maak vervolgens een of verschillende lijstje(s) aan, voeg foto’s, interesses en tags toe en winkelen maar!   

Kerst-apps zijn er genoeg. Santa's bag is ideale om lijstjes bij te houden.
Stel je budget in en zie in één gemakkelijk totaaloverzicht alle gedane of toekomstige uitgaven
Santa's bag app
Voor deze ontvanger (mezelf!) had ik een budget ingesteld van 500 euro waarvan de helft nu op is

Belangrijkste features:

 • Telt live af tot kerstdag (op moment van schrijven nog 50 dagen!)
 • Heeft een totaaloverzicht van alle kosten voor gekochte én nog te kopen cadeautjes
 • Wijzig de huidige status van elk cadeau door middel van 7 verschillende opties: van ‘idee’ tot aan ‘ontvangen’
 • Mogelijkheid tot toevoegen van eigen tags, hoeveelheden en links
 • Cadeautjes zijn te filteren op verschillende onderwerpen
Cadeaustatus kerst-app
Aanpassen van de cadeaustatus van ‘nog te kopen’ naar ‘nog in te pakken’

Lees ook: Tweedehands kleding verkopen? 3 handige apps

2. JUKE

De beste manier om je in hogere kerstsferen te begeven is natuurlijk de kerstmuziek! Tussen de kerst-apps mag JUKE ontbreken. JUKE is een gratis app met (radio)muziek en podcasts en de optie om via de ‘non-stop’-button te kiezen voor een thema. Kies voor ‘Kerst’ en je krijgt veel kerstmuziek, (Engelstalige) kerstverhalen om te luisteren en het gehele jaar(!) podcasts over de mooiste dagen van het jaar. Voor je het weet zit je zomaar uren mee te zingen met Mariah Carey.

Kerstmuziek met juke
Kerstmuziek in juke

Belangrijkste features:

 • Makkelijk switchen tussen verschillende radiostations
 • Afgespeelde nummers terug te vinden
 • Thema’s voor meerdere feestdagen dus ook na kerst te gebruiken.
 • Ook kerstspelletjes beschikbaar

Om JUKE te downloaden ga je naar de App store of Google Play Store. Volg na het installeren onderstaande stappen:

 • Kies onderin voor ‘Non-stop’
 • Scroll naar beneden voor ‘Moods & Momenten
 • Selecteer je favoriete feestdag en geniet!
Homescreen juke

3. Google Santa Tracker

Eerlijk is eerlijk: Google Santa Tracker is pas op je mobiel te downloaden vanaf december. Wel is er alvast van alles te beleven op de website. De hele feestmaand lang kan je op de app, en nu dus al op de computer, met de kerstelfen leren en spelletjes doen. Een educatief en interactief kerstprogramma, maar stiekem net zo leuk voor volwassenen. In de gezinsgids kan je van alles terugvinden over de games. Wij hebben alvast wat geprobeerd en onszelf omgetoverd tot kerstelf!

Google santa tracker
Je redacteur in kerstoutfit.

Extra leuk: Op kerstavond, 24 december, verandert het kerstdorp in een tracker en kun je de Kerstman en zijn rendieren volgen terwijl hij wereldwijd cadeautjes aflevert. De reis duurt 25 uur en begint om 11.00 uur Nederlandse tijd.

Belangrijkste features:

 • Erg uitgebreid dus genoeg om je niet te vervelen
 • Mooie animaties en prachtig in elkaar gezet
 • Inclusief vele leerzame spelletjes voor het hele gezin
Kerstman live volgen
De kerstman maakt zijn jaarlijkse ritje

Tot slot: eervolle vermelding

De laatste app die tussen de kerst-apps niet mag ontbreken is ELF Yourself: Plaats je hoofd (of die van een ander) op een dansende elf voor je eigen kerstvideo. Gegarandeerd lachen en leuk om via de familie-app rond te sturen!

Avatar of astrid
Astrid
Ik weet nog goed hoe ik op jonge leeftijd zat te prutsen met HTML om een klein online dagboek wat op te leuken met roze kleurtjes. Taal, tekst en technologie horen bij mij. Soms lijken de nieuwste snufjes uitdagend, maar ik ben ervan overtuigd dat iedereen het in zich heeft om hieraan plezier te beleven. Mijn grootste interesses liggen bij Apple, coderen, apps en gadgets.

Recente tips

Populair deze week