BesturingssystemenAndroidComputer, smartphone of tablet sneller maken

Computer, smartphone of tablet sneller maken

Het is prettig wanneer al je devices snel en soepel draaien. Met een traag apparaat valt niet lekker te werken en dat leidt tot frustraties. Dit geldt voor smartphones, tablets, laptops en pc’s. Het sneller maken van een device is in sommige gevallen makkelijker dan je verwacht. De hardware van onze apparaten wordt steeds sneller. Daar staat tegenover dat de software steeds zwaardere eisen stelt. Met alleen maar krachtige hardware kom je er niet. Het is gelukkig mogelijk om een device sneller te maken zonder onderdelen of het complete apparaat te vervangen.

Wat is sneller maken?

Een device sneller maken klinkt leuk. Maar wat is het eigenlijk precies? In het kort komt het erop neer dat je device merkbaar soepeler draait. Input wordt sneller verwerkt en opdrachten worden in kortere tijd uitgevoerd. Je opent programma’s sneller, de browser draait soepeler en het opstarten kost veel minder tijd. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden. Je profiteert zowel op je werk als thuis van snelle devices. Het is fijn om niet te hoeven wachten voordat jouw input verwerkt wordt.

Sneller maken: Waarom?

Een device dat lekker snel draait is altijd beter dan een traag apparaat. Dat geldt voor privé en zakelijk gebruik. Op professioneel vlak spreekt het voor zich dat je probleemloos wenst te werken. Want daardoor neemt de efficiëntie toe. Opdrachten zijn sneller klaar en dat bespaart uiteindelijk kosten. De kans op fouten daalt wanneer je met een soepel draaiend systeem werkt. Bovendien is het een stuk prettiger werken. Je gebruikt je smartphone, laptop of computer waarschijnlijk ook privé. Dan is het fijn wanneer je over een snel apparaat beschikt. Zelfs bij het typen van chatberichten merk je een duidelijk verschil. Het apparaat is lekker responsief en voert onmiddellijk uit wat je invoert.

MacBook sneller maken

Apple heeft een geheel eigen platform. Dat heet iOS. Deze gebruik je voor zowel de Apple iPhones als de MacBooks. Alle laptops van dit merk heten MacBooks. Dit jaar is er nog een nieuw model verschenen. Deze heet de MacBook Air 2020. De Air serie van Apple is stijlvol en lekker plat. Bovendien is het de goedkoopste lijn van laptops die dit merk aanbiedt. Daarnaast bestaat de MacBook Pro. Die is duurder, maar beschikt over krachtigere hardware. De MacBook Pro is inmiddels toe aan de vijfde generatie. Begin dit jaar kwam de 16” versie in Nederland uit. Later in het jaar verscheen de 13” versie.

Windows computer sneller maken

Microsoft heeft met Windows nog steeds het grootste besturingssysteem voor pc’s en laptops in handen. Miljoenen mensen zijn met Windows opgegroeid. Over de hele wereld staan talloze computers die allemaal op de software van Microsoft draaien. Het is dus niet verwonderlijk dat er veel vraag is naar het sneller maken van Windows. De tiende editie van dit besturingssysteem lijkt de laatste te worden. Microsoft kiest ervoor om deze continu van updates te voorzien. De gebruiker krijgt veel opties om Windows 10 aan zijn of haar voorkeuren aan te passen. Daarbij is de aandacht vooral gericht op de visuele presentatie. Maar het is eveneens mogelijk om Windows 10 sneller te laten draaien door instellingen te veranderen.

iPhone of iPad sneller maken

iPhones en iPads zijn immens populaire devices van Apple. Trouwe klanten van dit merk zweren bij de stabiliteit en de gebruiksvriendelijkheid van deze apparaten. Maar, net zoals alle andere hardware, worden iPhones en iPads na verloop van tijd langzamer. Dat merk je onder andere bij het opstarten en het uitvoeren van opdrachten. Gelukkig is het mogelijk om je iPhone of Ipad sneller te maken. Het is dus lang niet altijd nodig om meteen een nieuwe exemplaar aan te schaffen.

Android sneller maken

Het grootste deel van de smartphones in ons land draait op Android. Daarnaast zijn er een hele hoop tablets die van dit platform gebruik maken. Het besturingssysteem vraagt relatief weinig van de hardware. Bovendien is het gebruiksvriendelijk en stem je alles naar hartenlust af. Desondanks gaat je Android smartphone of tablet na verloop van tijd langzamer draaien. Gelukkig geldt ook voor dit platform dat je de prestaties aan de hand van een paar stappen verbetert. Dit zijn een serie eenvoudige handelingen die iedereen uit kan voeren.

Avatar of jurjen
Jurjen
De kwaliteit van ons leven wordt beter door gebruik te maken van nieuwe technologische producten en applicaties. Ik schrijf graag heldere teksten over hoe we daar het beste van kunnen profiteren.

Recente tips

Populair deze week