Checklist om over te stappen naar Windows 8

Windows 8 is een feit. Een hoop mensen zullen twijfelen of ze overstappen naar Windows 8 of niet. Wij zijn tot nu toe erg tevreden over Windows 8. Onze voorspelling is dat Windows 8 een succes kan worden. Van meerdere gebruikers hebben wij vernomen dat het simpele en strakke vormgeving behoorlijk aanspreekt.

Nieuwe functies zoals: Ribbon in Windows 8, Snelle opstart tijd en Verbetering Explorer in Windows 8 spreekt mensen aan en denken erover om over te stappen. Waaraan moet je denken om van Windows 7 of Windows XP over te stappen naar Windows 8?

Uiteraard moet je als eerste controleren of je systeem aan de eisen voldoet: systeemeisen Windows 8. Vervolgens let op onderstaande punten:

Maak een back-up van je computer

Mocht je om wat voor reden weer terug willen naar je oude Windows 7 configuratie kun je het beste een back-up maken van je hele pc. Een back-up maken doe je als volgt:

Back-up maken van computer

Programma's inventariseren

Je gebruikt waarschijnlijk verschillende programma's. Maak een lijst welke speciale programma's je gebruikt in Windows 7. Gebruik je oude software zoek op internet of er ervaringen zijn met Windows 8. Noteer licentiecodes en download van te voren de software, die je wilt gaan gebruiken in Windows 8.

Back-up maken van je bestanden

In stap een hebben we aangegeven maak een back-up van je hele pc. Hierin houden we rekening dat je bestanden ook worden gebackupt. Wij gaan er natuurlijk vanuit dat je tevreden bent over Windows 8, dus dat je niet terug hoeft naar Windows 7. Daarom is het belangrijk dat je al je data kopieert naar je externe harde schijf.

Mail veilig stellen

Gebruik je Hotmail of Gmail, dan is er niks aan de hand, want dan wordt alle mail uiteraard bewaard. Wanneer je Outlook gebruikt of Windows Mail maak een back-up voordat je overstapt. Denk ook aan je contacten in Outlook.

Heb je bovenstaande stappen gecontroleerd, dan kun je overstappen naar Windows 8: Stappenplan installeren Windows 8.

Deel dit artikel:


Ook interessant