Home Microsoft Office Een cel een kleur geven bij een waarde

Een cel een kleur geven bij een waarde

Cel kleur geven bij waarde

Uiteraard is Excel gemaakt om tabellen te maken, maar sommige mensen gebruiken dan zoveel cijfers dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Wat veel mensen niet weten is dat je voorwaardelijke opmaak kunt gebruiken in een cel. Hierdoor kun je bepaalde waarde van een cel, snel herkennen.

Je geeft van tevoren op welke kleur een cel moet hem, als hij een bepaalde waarde heeft. Hierdoor krijg je snel inzicht in je cijfers.

Een kleur geven bij een bepaalde waarde gaat als volgt:

  • Ga op een cel staan
  • Klik Voorwaardelijke opmaak en kies Markeringsregels voor cellen
  • Kies bijvoorbeeld Tussen… en geef waarde op en kleur

Deze stappen hebben we ook uitgelegd in een korte video:

Zo kun je ook kiezen voor Regels voor bovenste en onderste, pictogrammen, kleurschalen en gegevensbalken.

Een ander mooi voorbeeld van voorwaardelijk opmaak is, als je een rij hebt met data. Je wilt in deze rij de weekeinden een kleur geven, dan heb je daar uiteraard een formule voor. Samen met voorwaardelijke kom je tot het juiste resultaat en leggen we uit op onderstaande link:

Weekeinden een kleur geven in een rij met data

Hieronder een voorbeeld, waardoor je een bestand veel sneller leest door een cel een kleur te geven. In onderstaand voorbeeld staat de leerling er goed voor als de cel groen is:

Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar het is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.
Mobiele versie afsluiten