CCleaner

Home Downloads CCleaner

De belangrijkste functies van CCleaner

Piriform CCleaner is een gratis systeemtool die onnodige of overbodige bestanden verwijdert, fouten herstelt en software optimaliseert om je pc te versnellen en jouw privacy te beschermen. Het is een van de meest populaire gratis pc-optimalisatiesoftware die er bestaat en dit is niet voor niets. Selecteer een schijf om deze te scannen en CCleaner zal je laten zien hoeveel ruimte je kunt besparen en welke aanpassingen er mogelijk zijn. Kies wat je wilt verwijderen of repareren en de software doet de rest. Wanneer je ervoor kiest om CCleaner te gebruiken zal je verschillende functies aantreffen. De volgende functies zijn aan te merken als de meest bekende van dit programma.

Een registry cleaner

De registry cleaner kan ongebruikte registervermeldingen, bestandsextensies, ActiveX-besturingselementen, ClassID's, progID's, deïnstallateurs, gedeelde DLL's, lettertypen, helpbestanden, applicatiepaden, pictogrammen en ongeldige snelkoppelingen verwijderen. Dit is vooral handig als je problemen hebt met het installeren van een nieuwe versie van een eerder geïnstalleerd programma.

Een browser cleaner

De browser cleaner kan tijdelijke internetbestanden, geschiedenis, cookies, downloadgeschiedenis en formuliergeschiedenis, plus index.dat-bestanden uit Internet Explorer verwijderen. Dit is een handige manier om tracking cookies te verwijderen.

Een Windows cleaner

De Windows cleaner kan de prullenbak, recente documenten, tijdelijke bestanden, logbestanden, klembord, DNS-cache, foutmeldingen, memory dumpen en jump lists wissen.

Een third-party programma cleaner

Deze houdt zich bezig met niet-systeem apps zoals Windows Media Player, eMule, Google Toolbar, Microsoft Office, Nero, Adobe Acrobat en WinRAR. Elke functie wordt duidelijk uitgelegd in het programma en je kunt alles wat je niet wilt opruimen de-selecteren, zodat je niet per ongeluk iets weghaalt wat je later nodig zou kunnen hebben. CCleaner kan bijvoorbeeld gebruikersnamen en wachtwoorden die door jouw webbrowser zijn opgeslagen wissen, maar alleen als je dit expliciet aangeeft.

Hoe vaak je CCleaner laat draaien is geheel persoonlijk; de instellingen geven je de mogelijkheid om het elke keer dat je jouw pc start te doen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit iets minder vaak te doen. De gratis versie van CCleaner bevat geen automatische updates, dus het is de moeite waard om regelmatig te klikken op 'Check for updates' in de rechter hoek van het scherm.

20 september 2019 Datum
0.00 KB File Size
99 Downloads