InternetBetrouwbaarheid webshop checken

Betrouwbaarheid webshop checken

Online shoppen is populair, maar hoe controleer je de betrouwbaarheid van een webwinkel? Online winkelen gaat makkelijk en snel. Niet gek dus dat er dat dagelijks steeds meer webshops op het net te vinden zijn. Webwinkels schieten als paddenstoelen uit de grond.

Meer dan een miljoen Nederlanders zijn afgelopen jaren gedupeerd geweest door internetfraude. Ze werden opgelicht door de zogenaamde fraude webshop of via valse e-mails, blijkt uit onderzoek van de Fraudehelpdesk. Als je online gaat bestellen, heb je nooit 100% zekerheid. Maar voor je gaat bestellen kun je wel controleren of je verdachte dingen kunt vinden over deze webwinkel. De Politie heeft een aparte website waar je kunt controleren of er meldingen bekend zijn.

Veilig online winkelen

De politie houdt een database bij van alle aangiften en meldingen die er binnen zijn gekomen. Voordat je een bestelling maakt, is het dus verstandig eerst bij de politie te controleren of een webshop bekend staat als fraudeur bij de politie. Daar is een handige website voor: Controleer webwinkel gegevens bij politie. Hier kun je op naam, bankrekeningnummer, e-mailadres of telefoonnummer checken of er meldingen over deze verkoper bekend zijn. Op deze manier bescherm je jezelf beter om voortaan veilig online te shoppen.

Hieronder een screenshot van de politie, snel en makkelijk zoeken:

Onbetrouwbare webwinkel? Check bij de politie

Meer tips over veilig internetten vind je hier: Tips veilig shoppen op internet.

Avatar of martijn
Martijn
Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar het is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.

Recente tips

Populair deze week