Beter gamen op smartphone

Elke dag verschijnen er wel nieuwe games in de Playstore voor je Android telefoon. Deze games worden al, maar uitgebreider, mooier en leuker om te spelen. Zeker als je vaak in de trein reist, is een spelletje de perfecte tijdsinvulling. Maar soms kan dat een behoorlijke belasting voor je telefoon vormen. Met deze tips kun je beter gamen op je smartphone.

Zet je notificaties uit

Als je helemaal in je spelletje zit, wil je natuurlijk niet gestoord worden door notificaties van e-mails, whatsappjes of sms’jes. Zet daarom de ‘niet storen’ modus aan op je telefoon, zodat alle notificaties onderdrukt worden. Als je liever per app bepaalt of er notificaties getoond mogen worden, dan kun je dit onder instellingen bij ‘apps’ een voor een aangeven.

Schoon je telefoon op

Wanneer het geheugen van je telefoon helemaal volgepropt zit met apps, bestanden en foto’s, dan kan dit invloed hebben op je game. Deze moet tenslotte ook data laden om zonder haperingen te kunnen functioneren. Zorg daarom voor een opgeruimde telefoon als je merkt dat je favoriete game het geheugen van je telefoon hard nodig heeft. Doe dit door bijvoorbeeld apps te verwijderen. Op Android doe je dit simpelweg door de app ingedrukt te houden en naar boven te slepen waar ‘verwijderen’ of ‘deinstalleren’ verschijnt.

Lees: Android opschonen en sneller maken in 10 stappen

Verbeter het leven van je batterij

De meeste games slurpen batterij helemaal leeg. En niets is vervelender dan je telefoon die uitvalt halverwege een moeilijk level of wanneer je op het punt staat nét je highscore te verbeteren. Binnen Android kun je onder ‘instellingen’ enkele voorkeuren voor je batterijverbruik aangeven. Hier kun je ook een besparende modus aanzetten. Als je deze modus aanzet zal deze functie ervoor zorgen dat de activiteit van apps beperkt wordt en dat apps die op de achtergrond lopen, stilgezet worden. Daarnaast wist deze apps ook je cache, zodat je werkgeheugen vrij is.

Lees: langer werken met je Android smartphone

Download een speciale app

Voor Android zijn er meerdere apps beschikbaar die specifiek bedoeld zijn om de prestaties van je telefoon te verbeteren tijdens het gamen. Probeer bijvoorbeeld de app Game Booster eens om echt een verschil te maken en daarmee beter te gamen op je smartphone. Deze app zorgt voor een automatische verbetering van je game ervaring op je telefoon. Je hoeft slechts op ‘boost’ te tikken en de app doet de rest. Daarnaast houdt de app allerlei informatie bij over de status van je telefoon tijdens het gamen. Denk hierbij aan temperatuur, benodigde opslag en het beschikbare werkgeheugen (RAM).

Snellere smartphone met Game Booster

Speel met een controller

Wil je het echt serieus aanpakken? Speel dan met een controller het spel op je smartphone. Door een bluetooth controller aan te schaffen, kun je je telefoon als scherm gebruiken en de controls zelf makkelijk in de hand houden. Hierdoor kun je de volledigheid van het spel pas echt waarderen, omdat je niet continu de helft bedekt met je vingers. Er zijn verschillende speciale controllers beschikbaar voor smartphones, bijvoorbeeld de Razor Raiju Mobile. Door deze via bluetooth te verbinden, neemt de controller de besturing van je telefoon over.

Razor Raiju Mobile controller voor Android
Technologie is er om ons leven makkelijker te maken. Ik haal er veel plezier uit om voor alles een app te vinden die taken vereenvoudigt of me juist ergens aan helpt herinneren. Zo gebruik ik ook talloze apps om mijn werk als freelancer in goede banen te leiden!