Er zit vanaf Windows Vista een handige functie het het besturingssysteem van Microsoft, namelijk het knippogramma . Je kunt hiermee heel makkelijk een screenshot van je beeldscherm maken. Op een aantal simpele bewerkingen na kun je verder weinig met het knipprogramma in Windows.

Wil je meer functionaliteiten en naast een schermafbeelding ook bewegende beelden opnemen, dan moet je het gratis programma ShareX eens proberen.

Wat kun je met Sharex:

  • Volledig scherm vastleggen (Printscreen in Windows)
  • Een screenshot maken van alleen een venster, die je open hebt staan
  • Een schermafdruk van een selectie die je zelf opgeeft
  • Een opname van je scherm maken
  • Watermerk toevoegen aan je afbeelding

Op dit moment een aanrader en handig om op te installeren. Hieronder een video hoe makkelijk het programma werkt:

Wil je zelf de software proberen ga dan naar: Schermbeeld vastleggen . Klik op Download en installeer de software.

Martijn

Over de schrijver

Martijn

Ik ben eigenaar van Pctipvandedag.nl. Ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken. Cliché, maar de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.