Wil je een back-up maken van je Iphone? Met iTunes of iCloud kun je zowel op je computer als ‘in the cloud’ eenvoudig een back-up maken van al je contacten, foto’s, muziek en andere bestanden. We leggen je uit hoe je dit moet doen.

back-up maken van je Iphone via Icloud (iOs5+)

Icloud is een online opslagdienst van Apple, vergelijkbaar met Google drive en Dropbox. Je kunt de Iphone instellen om geregeld en automatisch reservekopieën te maken van al je contacten en bestanden.

  • Ga naar: instellingen
  • Ga naar opslag en reservekopie
  • Kijk bij reservekopie en schakel iCloud reservekopie in. Er wordt nu automatisch een kopie van je Iphone gemaakt.

Wil je liever niet dat er automatisch een kopie gemaakt wordt dan kun je bij de laatste stap ook kiezen voor maak nu reservekopie. Daarmee maak je eenmalig een back-up van je Iphone.

back-up maken van je Iphone op de computer

Als je de kopie van je bestanden liever op je computer wilt bewaren (in plaats van online) dan kun je daar het beste Itunes voor gebruiken.

  • Sluit je Iphone via de USB kabel aan op de computer.
  • Op het scherm van de Iphone zie je de optie maak automatisch reservekopieën op…Geef hier aan dat de computer gebruikt moet worden om de kopieën op te slaan. Je kunt de gegevens ook versleuteld opslaan (gecodeerd) zodat niemand anders je persoonlijke gegevens kan inzien.

Martijn

Over de schrijver

Martijn

Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.