Internet Ask verwijderen

Ask verwijderen

Ask, ook wel bekend als de ask toolbar en search.ask.com, is Adware. Reclame software dus waar je eigenlijk niks aan hebt en die zich waarschijnlijk zonder dat je het in de gaten hebt gehad, heeft meegeÔnstalleerd met een gratis programma of spelletje. Wil je Ask verwijderen? Dat is zeker mogelijk maar je moet wel even geduld hebben want het is een hardnekkig stukje software.

Stappenplan Ask verwijderen:

Stap 1

Ask verwijderen uit de lijst met software

Eerst moet je alle software die in verband staat met Ask verwijderen. Ga daarvoor in Windows naar de lijst van geïnstalleerde software. Kijk hier goed naar de lijst met software en verwijder alle verdachte programma’s en toolbars zoals: babylon toolbar, babylon Chrome toolbar, Search Protect by Conduit, Webcake 3.0.

Stap 2

Ask verwijderen uit de browser

Ask nestelt zich ook als invoegtoepassing in je browser. Je moet Ask in de regel dus ook handmatig uit je browser verwijderen.

  • Klik in Internet Explorer op het tandwielicoon en kies voor ‘invoegtoepassingen beheren’.
  • Druk op ‘werkbalken en uitbreidingen’. Verwijder uit de lijst alle verdachte namen, zoals Ba bylon Toolbar en Conduit Search.

Is je startpagina in Internet Explorer ook gekaapt? Klik op het tandwielicoon en dan op ‘internetopties’. Je ziet nu een wit vakje met ‘startpagina’ erboven. Vul in dit vak je gewenste startpagina in, bijvoorbeeld: https://www.google.nl/. Klik op ok. Je hebt nu weer je vertrouwde startpagina terug.

Stap 3

Ask verwijderen met Malwarebytes

Heb je bovenstaande stappen gevolgd? Dan ben je aardig op weg maar nog niet klaar. De Ask toolbar (alsmede Conduit search) kun je vergelijken met onkruid. Je moet het met wortel en tak uitroeien anders komt het zo weer terug. Je hebt met andere woorden een goede onkruidverdelger nodig zoals Malwarebytes.

Download Malwarebytes, update malwarebytes en doe een intensieve scan (aangepaste scan van alle drives). Dit kan een tijd duren maar laat het programma alles scannen. Heeft Malwarebytes wat gevonden, laat het dan alles verwijderen en start de computer opnieuw op. Doe nogmaals een volledige scan en doe dit net zolang tot Malware bytes niets meer vindt.

Soms moet je een lange adem hebben om Ask te verwijderen maar wees gerust, met behulp van Malwarebytes (of een ander goed antivirus programma) lukt het uiteindelijk altijd.

Avatar of martijn
Martijn
Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar het is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.

Recente tips

Populair deze week