De 5 beste apps voor in de auto

Home Apps De 5 beste apps voor in...

Als je onderweg bent met de auto, hoop je natuurlijk op de beste reisomstandigheden. Zo ben je vast bekend met verschillende navigatieapps. Met deze 5 apps voor in de auto ga jij veilig en verzekerd op weg.

Drivvo

Wil je weten wat je gemiddeld uitgeeft aan vervoer en het onderhoud van je auto? Dan kun je dit makkelijk en overzichtelijk bijhouden in Drivvo. Door je voertuig in de app te registreren, zie je heel snel wat jouw auto verbruikt. Voeg bijvoorbeeld nieuwe onderhoudskosten, autoverzekering of een tankbeurt toe. Deze app is ook heel handig als je bijvoorbeeld met je privéauto veel voor werk moet reizen.

Lees: Huishoudboekje maken in Excel

Flitsmeister

Flitsmeister is je beste vriend op de weg bij het voorkomen van boetes. Deze app waarschuwt je namelijk bij het naderen van flitsers en trajectcontroles, zodat jij tijdig je snelheid kunt aanpassen. In de app kun je ook heel makkelijk de verkeerssituatie door het hele land bekijken. Dus sta jij op het punt om op pad te gaan? Check dan eerst even de files in Flitsmeister of voeg je favoriete wegen toe, zodat je altijd snel up to date bent.

Flitsmeister app
Geen melding bekend 🙂

Waze

Waze is een bekende navigatie app met een net iets overzichtelijkere kaart dan bijvoorbeeld Google Maps aanbiedt. Daarnaast heeft Waze ook een sociale functie, waarbij je naar andere Waze gebruikers kunt toeteren. Leuk als je in de file staat bijvoorbeeld. Een andere leuke functie van Waze is dat je zelf je aanwijzingen kunt inspreken. Laat dit bijvoorbeeld door je beste vriend doen voor een hilarische rit wanneer je een tijdje onderweg bent.

Bekijk hieronder 5 redenen waarom je de Waze app moet gebruiken in plaats van Google Maps.

HERE WeGo

HERE WeGo is een navigatie app die zich specifiek op steden richt. In deze app krijg je alle mogelijke routes in jouw stad te zien per auto, openbaar vervoer, te voet of per fiets of scooter. Je kunt ook favoriete adressen aanmaken, zoals je thuisadres, zodat je altijd makkelijk naar huis kunt navigeren. Als je je bestemming hebt ingevoerd, laat HERE WeGo meteen zien welk vervoersmiddel het snelst is. Deze app is verder ook offline te gebruiken. Handig voor wanneer je een stedentrip in het buitenland maakt bijvoorbeeld.

Lees: Apps om je gezondheid te verbeteren

BlaBlaCar

BlaBlaCar is een app die meehelpt aan duurzaam reizen. Met deze app kun je namelijk makkelijk iemand vinden om mee te carpoolen en daardoor helpen de Co2 uitstoot te verminderen. Natuurlijk is dit ook een hartstikke handige app als je bijvoorbeeld zelf geen auto hebt. Daarnaast kun je in BlaBlaCar aangeven of je bijvoorbeeld een prater of juist een zwijger bent in de auto. Handig om ongemakkelijke momenten te voorkomen dus!

Stefanie
Technologie is er om ons leven makkelijker te maken. Ik haal er veel plezier uit om voor alles een app te vinden die taken vereenvoudigt of me juist ergens aan helpt herinneren. Zo gebruik ik ook talloze apps om mijn werk als freelancer in goede banen te leiden!