Hardware Gadgets De Apple Watch vs. Fitbit Ionic

De Apple Watch vs. Fitbit Ionic

Mensen die op zoek zijn naar de laatste technologische hebbedingetjes komen al snel bij de smartwatches en activity trackers terecht. Beiden zijn ontzettend tof om te hebben, ze kunnen het dagelijks leven een stuk makkelijker maken. Nu krijgen wij vaak de vraag welke er beter is: De Apple Watch of de Fitbit Ionic. Beide apparaten zijn uitstekend om te hebben, echter is ieder apparaat gericht op een bepaald soort klant. Om het jou net even wat makkelijker te maken laten wij je vandaag zien op welke onderdelen deze apparaten zich weten te onderscheiden. 

De prijs – Fitbit Ionic is veruit het goedkoopste

Degene die een goedkope toevoeging zoeken voor bij het sporten zullen het meeste baat hebben bij een Fitbit Ionic. Deze activity tracker kost op dit moment ruim €200. Dit is een stuk minder dan de Apple Watch, deze kost namelijk €429. Nu is deze vergelijking niet helemaal eerlijk, dit komt door het feit dat de Apple Watch meer functies bevat dan de Fitbit Ionic (hier komen we later op terug). Kijk je alleen naar de prijs dan wint de Fitbit dus op dit onderdeel. Geef je echter ook om de kwaliteit en om de functies dan zal je toch even verder moeten lezen voordat je jouw keuze maakt. 

Hieronder de speciale Adidas versie van de Fitbit Ionic.

Fitbit ionic

Design – Apple biedt meer personalisatie mogelijkheden

Als het aankomt op design is Apple vaak de koning van alle bedrijven binnen de Tech-sector. Dit is dan ook het geval bij de Apple Watch. De Apple Watch is dun, prachtig om te zien en voelt ook nog eens licht aan op de pols. De Fitbit Ionic is daarentegen iets minder mooi, al verdient deze zeker de tweede plaats. De rechtere hoeken geven het apparaat een retro vibe mee, dit in tegenstelling tot de mooie ronde hoeken van de Apple Watch. Apple biedt in tegenstelling tot de Fitbit Ionic veel meer personalisatie mogelijkheden. Zo zijn er talloze bandjes te vinden waar je uit kunt kiezen. Dit stelt je in staat om jouw horloge geheel zelf samen te stellen. 

Apple watch design

Tracking – Fitbit is dé ware must have voor fitness

De Fitbit staat bekend als een echte activity tracker. Dit is dan ook de reden dat er talloze functies te vinden zijn als het aankomt op het tracken van de activiteit. Bij Fitbit zitten er veel speciale standen op die je kunt selecteren voor bij het sporten. Van fitness tot aan zwemmen, voor iedere sport is er een modus te vinden. Dit is bij de Apple Watch iets minder, bij dit toestel blijft het iets globaler. Uiteraard kan je wel op beide toestellen alle relevantie informatie over het lichaam aflezen, denk bijvoorbeeld aan je hartslag.

Lees: De tien beste apps voor jouw gezondheid

Bijkomende functies – ieder heeft zo zijn voordelen

Beide smartwatches zijn bestand tegen water, ze kunnen beiden tot op ongeveer 50 meter diepte gedragen worden. De Apple Watch heeft iets meer batterijvermogen (18 uur vs. 10 uur), echter heeft de Fitbit weer de optie om batterijbesparing aan te zetten. Als je de gps functie uitschakelt gaat de Fitbit 5 dagen mee. Er zijn een paar functies die we alleen terug kunnen vinden op de Apple Watch, dit zijn bijvoorbeeld Kaarten en Siri. Logisch, want dit zijn iOS gerelateerde apps. Al zijn ze nooit verkeerd om bij de hand te hebben natuurlijk!

Ios kaarten op apple watch

Conclusie: je kunt met geen van beide de fout in gaan

Als je een toegewijde Apple fanaat bent en als geld minder van belang is, dan is de Apple Watch een geweldig apparaat voor om je pols. Er is een reden waarom Apple vaak de norm stelt voor de hardware die ze maken, dit is goed zichtbaar in de hoge kwaliteit van de Apple Watch. Maar als je wat meer vrijheid wilt of op zoek bent naar een goedkoper alternatief zonder dat je hiervoor kwaliteit hoeft in te leveren dan zal de Fitbit Ionic je niet teleurstellen. Een ideale toevoeging voor iedereen met een actieve levensstijl.

Avatar of martijn
Martijn
Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar het is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.

Recente tips

Populair deze week