app_huid_analyseren

App om moedervlekken in de gaten te houden

Huidkanker opsporen met je mobiele telefoon? Het klinkt onwaarschijnlijk maar toch is er tegenwoordig een speciale app waarmee je dit zelf kunt doen. Je hoeft alleen maar een foto van een verdachte moedervlek te maken en de SkinVision app gaat dan aan de hand van deze foto bepalen of er een verhoogde kans op een melanoom is of niet.

Hoe werkt het?

Je kunt zelf een foto maken met je telefoon van de verdachte moedervlek. De App gaat dan vervolgens aan de slag met een speciaal, door medici ontwikkeld algoritme, en komt met een oordeel. Dit oordeel is niet zomaar uit de lucht gegrepen.

De app is namelijk uitgebreid door dermatologen getest en hierbij is vast komen te staat dat de SkinVision app de gemaakte foto’s even goed interpreteert als een gemiddelde dermatoloog. Wanneer de app bemerkt dat er een verhoogde kans op een melanoom is, stuurt de app je door naar de huisarts of dermatoloog. Je moet het dus zien als een soort eerste assessment test.

Hieronder een voorbeeld hoe je een plek kunt analyseren:

Niet helemaal gratis

De app is helaas niet helemaal gratis. Om de foto’s te kunnen laten analyseren moet je een gering bedrag betalen. De gratis versie geeft je wel nuttige informatie over huidkanker, en de hoeveelheid UV straling op jouw locatie.

Je kunt de app op onderstaande link downloaden:

App om moedervlekken te controleren op eventueel huidkanker

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

aanbevolen tips