Home Android Zo vind je snel opgeslagen wifi-wachtwoorden terug

Zo vind je snel opgeslagen wifi-wachtwoorden terug [Android]

Android sneller maken

Zeker met net nieuw opgeslagen wifi-wachtwoorden is het helaas makkelijk deze snel weer te vergeten. Maar ook als er ineens iets misgaat met de connectie en je na maanden of jaren het wachtwoord weer moet invoeren weet je vaak niet meer wat je daar ooit voor hebt ingevuld. Wij helpen je hierbij.

Opgeslagen wifi-wachtwoorden

Je staat er lang niet altijd bij stil maar je hebt waarschijnlijk veel opgeslagen wifi-wachtwoorden in je telefoon staan. Als jouw mobiel zich automatisch verbindt met een (normaal door een wachtwoord beschermd) wifi-netwerk dan is dat wachtwoord al bij jou bekend en is het ooit ingevoerd. Dit kan soms maanden of jaren geleden zijn. Dat maakt het des te vervelender als die connectie om wat voor reden dan ook is verbroken en je deze tóch (weer) wil hebben.

Android 10 en hoger: wifi-wachtwoorden terughalen

Vanaf Android 10 is het makkelijker geworden je opgeslagen wifi-wachtwoorden terug te vinden. Voorheen was dit ook wel mogelijk, maar was het een technisch complexer klusje. Heb je 10 of hoger? Zo pak je het aan:

  • Open ‘Instellingen’ (het tandwieltje) op je Android-apparaat
  • Kies ‘Wifi en Internet’ en tik ‘Wi-Fi’ aan
  • Bovenaan staat nu je huidige WiFi-connectie met daaronder een lijst van je eerdere Wifi-verbindingen. Selecteer het netwerk waarvan je het wachtwoord wil achterhalen
  • Je ziet nu de netwerkdetails en klik op ‘Delen’
  • Nu dien je jezelf te verifiëren met je vingerafdruk/gezichtsherkenning of pincode
  • Zodra je dat gedaan hebt zie je onder de dan verschenen QR-code het wachtwoord staan
  • Toch geen wachtwoord zichtbaar? Scan dan met een ander apparaat de QR-code om het wachtwoord alsnog terug te halen

Android 9 en lager: rooten

Android 9 en lager hebben bovengenoemde optie niet. De enige mogelijkheid om opgeslagen wifi-wachtwoorden te achterhalen is door middel van het rooten van je apparaat. Dit is een wat lastiger klusje en brengt gevaren met zich mee, zoals het verliezen van data en je garantie, maar ook het onbruikbaar worden van je telefoon is een risico. Wil je het toch proberen? Lees dan hier meer.

Ik weet nog goed hoe ik op jonge leeftijd zat te prutsen met HTML om een klein online dagboek wat op te leuken met roze kleurtjes. Taal, tekst en technologie horen bij mij. Soms lijken de nieuwste snufjes uitdagend, maar ik ben ervan overtuigd dat iedereen het in zich heeft om hieraan plezier te beleven. Mijn grootste interesses liggen bij Apple, coderen, apps en gadgets.
Mobiele versie afsluiten