Microsoft Visio is gemaakt om o.a. diagrammen, organogrammen en plattegronden te maken. Alles wat je aan schematische tekeningen wilt uitwerken op de pc kun je Visio voor gebruiken. Alleen het pakket is vrij prijzig en gebruik je het niet veel is dat natuurlijk zonde. Er zijn gratis alternatieven, waarmee je prima schematische tekeningen kunt maken. Deze bevatten ook sjablonen voor websites, swot analyse en netwerk diagrammen.

yEd: online en offline alternatief voor Visio

yWorks heeft de applicatie yEd. Hiermee is het mogelijk om online of offline hoogwaardige tekeningen, diagrammen, stroomdiagrammen, werkstroomdiagrammen, mindmaps, en netwerken te maken. Yed is een gratis alternatief voor Microsoft Visio.

Je kunt kiezen uit een breed scala geavanceerde layouts om zo automatisch diagrammen te maken. Een intuïtieve en visueel aantrekkelijke gebruikersinterface maakt het maken van diagrammen leuk. Zodra je klaar bent met et maken van je diagram kan je hem opslaan, afdrukken of exporteren naar de populaire formaten zoals: PDF, SWF, EMF, SVG, JPEG, PNG en HTML image maps.

Voor meer informatie en het downloaden van deze diagram software ga naar: Visio alternatief yEd .

Hieronder een voorbeeld van, hoe kan het ook anders, een computer netwerk diagram.

Alternatief voor Visio en gratis

Gliffy online alternatief voor Visio

Een andere keuzemogelijkheid voor diagrammen maken is: Gliffy . Het nadeel van Gliffy is, dat je alleen online diagrammen kunt maken. Het is gratis voor 5 diagrammen. Wil je meer dan 5 maken ben je verplicht een abonnement af te sluiten. Een diagram kun je exporteren naar SVG formaat of printen.

Hieronder een voorbeeld van een diagram gemaakt in Gliffy.

Online diagrammen maken met Gliffy

Martijn

Over de schrijver

Martijn

Ik ben eigenaar van Pctipvandedag.nl. Ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken. Cliché, maar de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.