Google heeft vorig jaar al besloten om te stoppen met Google Desktop. Google Desktop is in 2004 geïntroduceerd en was gemaakt om snel bestanden foto’s, mails etc op je lokale pc te vinden. Wij zijn op zoek gegaan naar alternatieven voor Google Desktop. Hieronder vermelden wij drie alternatieven om snel te zoeken naar bestanden op je pc.

Windows Search

Gebruik je Windows 7 of Windows Vista, dan zit deze functie al standaard ingebouwd. Tegenwoordig heb je veel ruimte op je pc en jouw externe harde schijf etc. Windows indexeert al deze bestanden, waardoor je snel een bestand kunt vinden. Een groot nadeel van Windows Search is dat je pc er trager van kan worden.

Locate32

Locate32 is een gratis programma die hetzelfde doet als Google Desktop en Windows Search zoeken op je harde schijven. Locate32 slaat alle mappen structuren op in een database, hierdoor kun je heel snel een bestand vinden. Locate32 kun je laten zoeken naar bestanden op je computer, echter kun je niet je mail indexeren. Dit is een nadeel van deze zoeksoftware.

Copernic Desktop Search

Het laatste pakket om snel te zoeken op je pc is Copernic Desktop Search. Deze software doorzoekt je hele computer en kijkt ook in bestanden. Je kunt zoeken naar mails, Excel, Word PDF, Zip files etc. Hij laat het zoekresultaat in categorieën zien. Copernic indexeert de bestanden op je pc, waardoor je ze snel kunt vinden.

Hieronder een voorbeeld van Copernic Desktop Search zoeksoftware:

Voorbeeld Copernic Desktop Search

Martijn

Over de schrijver

Martijn

Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.