8 tips om meer uit Instagram te halen

Home Social 8 tips om meer uit Instagram...

Instagram, wie kent het niet? Kleine kans, want de populaire app heeft wereldwijd meer dan vierhonderd miljoen gebruikers. Instagram behoort dan ook tot de meest populaire sociale netwerken van dit moment en komt voortdurend met nieuwe functies. Voor degene die het allemaal niet zo snel meer kan bijhouden, zijn hier acht tips.

Meerdere foto’s tegelijk plaatsen

Je kunt in Instagram maximaal tien foto’s tegelijk plaatsen. Die doe je door bij het uploaden van een foto te drukken op het icoontje met meerdere vierkantjes. Vervolgens kun je de foto’s selecteren die je wilt plaatsen. Je volgers kunnen alle foto’s zien door de foto’s naar links te vegen (swipen). Het is mogelijk om alle foto’s apart te bewerken, maar je kunt niet alle foto’s van commentaar voorzien.

Chatten

Ondanks dat Instagram bedoeld is om foto’s te delen, kun je elkaar ook berichten sturen. In het hoofdscherm zie je rechtsboven een driehoek (het lijkt wel een vlieger). Als je hierop klikt, komen alle personen in beeld die jij volgt. Vervolgens klik je op de naam de betreffende persoon en kun je een bericht schrijven en versturen via de tekstbalk. Het is ook mogelijk om op deze manier foto’s sturen.

Een hashtag gebruiken

Door het toevoegen van een hashtag (#) aan het commentaar bij een foto kun je op een snelle manier meer volgers krijgen. Stel je plaatst een foto van jouw Volkswagen bus. Als je dan als commentaar #vwbus toevoegt, kunnen andere liefhebbers jou vinden als zij deze hashtag intypen in de zoekbalk. Andersom kun jij op deze manier natuurlijk ook mensen vinden die jij wilt volgen.

Foto’s verwijderen waarin je getagd bent.

Soms word je gemarkeerd (getagd) bij een foto die iemand geplaatst heeft. Dat betekent dat deze foto openbaar is en jouw volgers hem ook te zien krijgen. Als je dat niet zo leuk vindt, is er een manier om deze foto te verwijderen. Daarvoor tik je op de foto en vervolgens op je naam. Nu krijg je een keuzemenu en je kiest voor “meer opties”. Kies nu voor ‘mij van foto verwijderen’.

Meerdere accounts beheren

Het is mogelijk om in Instagram maximaal vijf accounts te beheren. Dit doe je door rechtsonder op het icoontje van het poppetje te drukken. Nu kom je in je accountgegevens. Klik nu op het tandwieltje en scroll vervolgens naar beneden tot je bij “account toevoegen” bent. Door hierop te klikken kun je een extra account maken.

Boomerang van Instagram

Boomerang is een app die bij Instagram hoort, maar die je apart moet downloaden. Met deze app kun je van een serie, kort achter elkaar genomen, foto’s een filmpje maken. Dit filmpje wordt voortdurend achter elkaar afgespeeld (boemerang), zodat er een grappig effect ontstaat. Het werkt vrij simpel: het enige wat je moet doen, is de foto knop indrukken en verder wijst het zich vanzelf.

Hyperlapse van Instagram

Hyperlapse is eveneens een aparte app die bij Instagram hoort. Op dit moment is deze app alleen beschikbaar voor de iPhone. De app werkt min of meer hetzelfde als Boomerang, maar nu maak je geen foto’s maar een filmpje. Dit filmpje bewerkt Hyperlapse door het te versnellen en te stabiliseren. Hierdoor ontstaat ook weer een grappig effect.

Interessante Instagram- accounts ontdekken

In plaats van altijd maar de foto’s te bekijken van degenen die je volgt, kan het soms wel eens verfrissend werken om andere accounts te bekijken. Dit kan op een handige manier door op het hartje te drukken onder in beeld. Nu opent zich een scherm met de opties “jij” en “volgen”. Kies nu voor “volgen” en je ziet wat degenen die jij volgt doen op Instagram (welke foto’s zij leuk vinden, wie zij een bericht sturen, enzovoort). Wellicht ontdek je op deze manier een interessante account.

Martijn
Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.