Besturingssystemen Android 7 problemen met Android en de oplossingen

7 problemen met Android en de oplossingen

Bij aankoop draait een Android telefoon altijd soepel en snel. Maar na verloop van tijd is het mogelijk dat er problemen ontstaan. Gelukkig is dat lang niet altijd het einde van de wereld. In dit artikel lees je wat de oplossingen zijn van veel voorkomende problemen met smartphones die op Android draaien.

Geen ruimte meer voor bestanden en applicaties

.adsbygoog

Nieuwe smartphones beschikken over heel wat ruimte voor opslag. Toch is dat lang niet altijd genoeg. Zeker niet voor gebruikers die veel foto’s en video’s maken. Gelukkig is het niet nodig om alles op je telefoon te laten staan. Er zijn veel services die jouw gegevens in de cloud opslaan. Voorbeelden van dergelijke programma’s zijn Google Photo’’s, Google Drive en Dropbox. 

De batterij van je smartphone is snel leeg

Door de jaren heen gaan oplaadbare accu’s steeds minder lang mee. Daar is helaas niet veel aan te doen. Waar je wel voor kunt zorgen is dat je telefoon minder energie verbruikt. Dat doe je bijvoorbeeld door de helderheid van je scherm omlaag te zetten. Een andere methode is om het scherm automatisch sneller uit te schakelen wanneer je telefoon niet gebruikt wordt. Het kan zijn dat dit niet werkt, dan kun je ervoor kiezen om een nieuwe accu in je smartphone te zetten of je zoekt een nieuwe telefoon in een overzicht van alle Android telefoons die je kunt kopen.

Dit is de 1 bij het artikel: 7 problemen met android en de oplossingen.
Helderheid aanpassen android

Je Android telefoon is traag geworden

Het is niet ongebruikelijk dat je smartphone na verloop van tijd langzamer wordt. Hier is gelukkig iets aan te doen. De eerste stap is om ongebruikte applicaties van je telefoon te gooien. Daarnaast doe je er goed aan om programma’s die op de achtergrond aanstaan uit te schakelen. 

Vervelende notificaties die de gebruikservaring aantasten

Niets is vervelender dan notificaties die constant tevoorschijn komen. Helemaal omdat deze je accu sneller leeg laten lopen en je smartphone trager maken. Je zet deze meldingen uit door je vinger erop te houden. Android stuurt je door naar een menu. Hierin geef je aan of je de meldingen helemaal niet meer wilt ontvangen of dat ze geen geluid meer maken. 

De tekst op je Android smartphone is te klein

Het is wel zo prettig als je de tekst op je telefoon probleemloos kunt lezen. Wanneer lastig is, dan is het een goed idee om de lettergrootte aan te passen. Hiervoor ga je naar Instellingen”. Onder Toegankelijkheid” vind je Verbetering zichtbaarheid. Onderaan in dit menu klik je op Tekstgrootte en opmaak. Je vindt hier een slider, waarmee je de tekstgrootte kunt aanpassen.

Dit is de 2 bij het artikel: 7 problemen met android en de oplossingen.
Letters groter maken op android

Je telefoon is helemaal vastgelopen

Niets is vervelender dan een smartphone die helemaal nergens meer op reageert. Gelukkig hoef je geen expert te zijn om dit probleem op te lossen. De eerste stap is je telefoon opnieuw op te starten. Hou hiervoor de powerknop ingedrukt tot je telefoon zichzelf uitschakelt. Afhankelijk van je model kan dat 30 seconden tot een minuut zijn. Zet je telefoon vervolgens weer aan. Als deze nog niet reageert, dan is het mogelijk dat de accu leeg is. Laad je telefoon een paar uur op en probeer het later weer. 

Het opladen van je Android smartphone lukt niet

Dit lijkt een ernstig probleem. Je smartphone staat uit, reageert nergens meer op en opladen is onmogelijk. Desondanks is het mogelijk om je telefoon met een simpele handeling te repareren. Dat is het geval wanneer de oplaadpoort geblokkeerd is, bijvoorbeeld door vastzittend stof of zand. Door voorzichtig met een tandenstoker te peuteren bestaat de kans dat je dit los krijgt. Je ervaart direct of dit nut heeft door je telefoon in de oplader te steken. 

Avatar of jurjen
Jurjen
De kwaliteit van ons leven wordt beter door gebruik te maken van nieuwe technologische producten en applicaties. Ik schrijf graag heldere teksten over hoe we daar het beste van kunnen profiteren.

Recente tips

Populair deze week