6 tips voor iOS 12

Home iOS 6 tips voor iOS 12

Apple heeft een nieuw besturingssysteem geïntroduceerd: iOS 12. Dit systeem heeft weer veel nieuwe functies en biedt daarnaast nog meer opties om de productiviteit van je iPhone te verhogen. In dit artikel bespreken we zes nieuwe functies van iOS 12 en geven je daarbij nuttige tips en adviezen die je helpen om zo effectief mogelijk gebruik te maken van iOS 12.

Een Memoji maken

Als je een iPhone hebt met de True Depth- cameratechnologie (wordt ook gebruikt voor gezichtsherkenning) kun je een zogenaamde Memoji maken. Je had al de Animoji, dit is een Emoji die jouw gezichtsuitdrukking na kan doen, maar nu kun je deze Animoji ook nog helemaal op jou laten lijken. Het resultaat is een Memoji: een cartoonachtig poppetje die jouw gezichtsuitdrukkingen perfect na kan doen.

Wachtwoorden opslaan

De meeste mensen hebben veel wachtwoorden en deze kun je opslaan in de iCloud sleutelhanger. Extra in iOS 12 is de functie voor het automatisch invullen van deze wachtwoorden. Met Touch ID of Face ID vult iOS 12 automatisch de informatie in wanneer het reeds geregistreerde gegevens herkent. Dit scheelt weer een heleboel nadenken en opzoeken.

Screen Time (Schermtijd)

In een poging om ons te helpen onze smartphones minder te gebruiken, wordt iOS 12 geleverd met een nieuwe app genaamd Screen Time. Met deze app kun je tijdslimieten voor apps instellen en het gebruik van je smartphone controleren en bijhouden. Met de functie Downtime kun je een app een bepaalde tijd zelfs blokkeren of aangeven welke tijden de app niet gebruikt kan worden.

Schermtijd iPhone

Objecten opmeten

Met de app ARKit kun je nu objecten opmeten met de iPhone- camera. Stel je wilt de maten weten van een fotolijst in de kamer. Je opent de app, richt je camera op de fotolijst en volg de instructies op. Na een tik op het scherm volgen de maten van het geselecteerde object. De metingen willen nog wel eens een ietsje afwijken van de werkelijke maten, maar deze is een handig hulpmiddel om even snel iets te meten en zo snel geen meetlint bij de hand hebt.

Een app afsluiten

In iOS 11 sluit je een app af door aan de onderkant van het scherm omhoog te vegen. De appkiezer zal nu alle geopende apps tonen. Door je vinger op een bepaalde app te leggen, verschijnen er rode bolletjes. Door deze bolletjes aan te tikken, sluit je de app af. In iOS 12 wordt het eenvoudiger om een app af te sluiten. Je legt nu je vinger op de app in het overzicht van de appkiezer en wacht tot de rode bolletjes verschijnen. Als je nu direct met je vinger omhoog veegt, wordt de app direct afgesloten.

De prestaties van de batterij controleren

Je kunt de prestaties van de batterij bekijken via de Instellingen dan te kiezen voor batterij. Tot zover is er niets nieuws, maar bij iOS 12 kun je nu ook de staat van de batterij bekijken door te kiezen voor Battery Health. Daarnaast worden er via de ‘inzicht en adviezen- functie’ ook tips gegeven hoe je het beste de levensduur van de batterij kunt verbeteren.

Meer informatie over de batterij van Zollotech:

Martijn
Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.