Home Internet 6 handige tips voor Netflix

6 handige tips voor Netflix

We kijken tegenwoordig steeds minder naar de televisie en veel meer online. Diensten als YouTube, of Uitzending Gemist zijn steeds populairder aan het worden en we maken ook steeds meer gebruik van diensten als Netflix. Wat veel mensen niet weten, is dat Netflix veel meer te bieden heeft dan je in eerste instantie zou denken. We hebben een aantal wetenswaardigheden voor je op een rijtje gezet in zes handige tips.

De ondertiteling veranderen

Het je moeite om de ondertiteling te lezen, of wil je de ondertiteling eens een hip kleurtje geven? Het geen enkel probleem om de ondertitels van een ander kleurtje te voorzien. Je gaat dan naar ‘jouw account’ en vervolgens klik je op ‘uiterlijk ondertiteling’. Nu kun je de ondertiteling naar eigen wens en smaak instellen.

Speel de Netflix- Roulette

Weet je absoluut niet welke film of serie je moet kiezen? Speel dan de Netflix- Roulette. Netflix- Roulette kun je vinden op het internet en dit programma kiest ‘random’ een film of serie voor je uit. Je kunt je keuze trouwens wel een klein beetje sturen door bijvoorbeeld een bepaalde acteur of genre te kiezen.

Automatisch afspelen uitzetten

Je kent het vast wel: je kijkt een serie en je hebt besloten om één aflevering te kijken. Vervolgens ben je op den duur vijf afleveringen verder, omdat je niet kunt stoppen met kijken (of in slaap bent gevallen). Je kunt dit vrij eenvoudig voorkomen door de functie ‘automatisch afspelen’ uit te zetten. Dit doe je door naar ‘jouw account’ te gaan en daarna naar ‘playback settings’. Hier kun je de functie uitschakelen.

Weg met bufferen

Niets is vervelender dan dat je midden in een spannende serie of film zit en moet wachten omdat er buffering optreedt. Hier kun je iets aan doen (tenminste als je Netflix op de computer kijkt). Druk terwijl de titel speelt op Shift Alt (Apple: Shift Option, Chrome: Ctrl Shift Alt, of Ctrl Shift Option). Klik nu links om een menu te openen met de naam ‘Stream Manager’. Nu is het mogelijk om allerlei instellingen aan te passen, waaronder streamen en bufferen.

Gebruik handige snelkoppelingen

Als je Netflix op de computer kijkt, kun je gebruik maken van allerlei handige snelkoppelingen:

  • Als je op ‘F’ drukt, krijg je full screen.
  • Door op de spatiebalk te drukken pauzeer je de film of serie.
  • Shift plus pijltje naar rechts betekent dat je vooruit spoelt. Met shift en pijltje naar links spoel je terug.
  • Door ‘M’ in te drukken zet je het geluid stil (mute).

Maak gebruik van Upflix

Er zijn diverse websites die het nieuwe aanbod van Netflix inventariseren. Een superhandige manier om meer uit Netflix te halen, is de app Upflix. Deze app is zowel beschikbaar voor iOS als voor Android. Upflix laat per dag zien welke series en films er door Netflix zijn toegevoegd. Daarnaast is Upflix ook zeer bruikbaar om in het aanbod te zoeken. Upflix verdeelt het aanbod namelijk in veel meer genres dan Netflix zelf. Als je iets van je gading hebt gevonden, dan kun je het direct afspelen in de Netflix-app. Ook is het mogelijk om reviews te bekijken in Upflix.

Martijn
Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar het is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.