5 unieke GPS activiteiten

We gebruiken allemaal bijna dagelijks GPS. Of het nou is om met je navigatiesysteem of met Google Maps de weg te vinden, of om jouw rondje rennen bij te houden met Runkeeper: GPS is een vast onderdeel in ons dagelijks leven geworden. Maar wist je dat je er ook hele andere en leuke dingen mee kunt doen buiten de weg vinden? Dit zijn 5 leuke en handige manieren om GPS te gebruiken!

Maak tekeningen met GPS

Ben jij een fanatieke gebruiker van sport tracking apps zoals Runkeeper en Strava? Dan is deze optie misschien iets voor jou: maak tekeningen met behulp van je GPS. Misschien ben je het namelijk wel eens tegen gekomen op Facebook. Mensen die specifiek hun routes uitstippelen waarmee ze een tekening kunnen maken. Het vergt natuurlijk wel wat planningswerk, maar als jij in een smiley of hartje gerend bent, staat die screenshot van je resultaten toch nét wat leuker op je social media.

Bespioneer je kat

Altijd al benieuwd geweest naar wat jouw kat de hele dag buiten uitspookt? Vanaf nu hoef je niet meer te twijfelen over het hoe en het waar van je kat! Er zijn namelijk GPS-trackers beschikbaar voor jouw geliefde huisdier. Zo kun je ten alle tijden zien waar Fluffy uithangt!

Ga op avontuur

Zin om even de benen te strekken? Ga dan op avontuur met Geocaching! Met Geocaching gebruik je je GPS om op zoek te gaan naar bepaalde plekken waar anderen een ‘schat’ voor je verborgen hebben. Vaak is dit een klein notitieboekje waarin iedereen zijn naam en datum schrijft van de dag waarop ze de bepaalde plek gevonden hebben. Vaak liggen de zogenaamde ‘caches’ verstopt op mooie of interessante plekken in een stad of natuurgebied.

@Geocoaching Nederland

Hou mensen met dementie in de gaten

Dementie of de ziekte van Alzheimer kunnen een gevaar vormen voor degenen die te maken krijgen met deze aandoeningen. Het is namelijk een bekend gegeven dat mensen met dementie of Alzheimer zeer vergeetachtig zijn, tot op het punt waarbij ze de straat op gaan en de weg naar huis niet meer kunnen vinden. GPS kan een oplossing bieden voor het in de gaten houden van deze mensen. Er kan bijvoorbeeld een GPS-apparaat in de vorm van een horloge omgedaan worden. Zo kan de veiligheid van de patiënten vergroot worden.

Speel een GPS-gebaseerd spel

Deze optie is vergelijkbaar met de geocaching optie alleen hou je hierbij je telefoon erg nauw in de gaten. Tegenwoordig zijn er namelijk zeer populaire spellen op de markt die je op basis van GPS door jouw woongebied laten lopen. Denk bijvoorbeeld aan Pokémon Go of aan het nieuwste Harry Potter spel. Bij deze spellen moet je fysiek de deur uit gaan om bijvoorbeeld Pokémons of fabeldieren te vangen.

Laatste tips

Hard reset Samsung? Zo doe je dat!

Een hard reset voor je Samsung uitvoeren kan in enkele gevallen uitkomst bieden voor problemen. Het is bijvoorbeeld handig wanneer je smartphone...

Laptop voor school nodig? Hier moet je op letten!

Tijdens je studie en op school kun je niet meer zonder laptop. Aan het begin van elk studiejaar vliegen laptops dan ook...

Online een cv maken volg deze simpele stappen

Je bent op zoek naar een baan of bent aan het rondkijken naar een andere functie. Bij vrijwel iedere sollicitatie moet je...

Duplicate content: de sluipmoordenaar op je website

Je hebt grote hoeveelheden content op je website, maar de ranking op Google is belachelijk laag. Hoe kan dat? Er staat toch...

Computer opschonen – doorloop deze simpele stappen

Er komt een moment dat het nodig is op je computer op te schonen, want hij is traag. Hier heeft bijna iedere...

Ook interessant

Plaats een reactie

Please enter your comment!
Please enter your name here