InternetGoogle5 functies in Gmail die je niet kent

5 functies in Gmail die je niet kent

Gmail is een populaire e-mail client die iedere dag door miljoenen mensen gebruikt wordt om mails te versturen en mails te ontvangen. Gebruik je Gmail dagelijks, dan heb je hoogstwaarschijnlijk het idee dat je het programma door en door kent. Toch garanderen wij je dat er nog enkele functies zijn binnen Gmail die je nog niet kent, maar die zeker wel de moeite waard zijn om te leren kennen. Welke functies dit zijn, lees je in dit artikel.

het snel versturen van standaard mails

Moet je vaak hetzelfde antwoord sturen op diverse mails? Dan kun je dit antwoord natuurlijk continu opnieuw gaan typen, maar dit kost je onnodig veel tijd. Met Standaardantwoorden, een handige functie van Gmail die niet veel mensen kennen, kun je een soort e-mail template versturen. Je gaat naar Instellingen, je klikt op Labs en hier vind je de mogelijkheid tot het instellen van Standaard antwoorden instellen in Gmail.

verstuurde mails terughalen

Iedereen heeft het wel eens gehad: je verstuurt een e-mail waar je spijt van krijgt en die je het liefst voor altijd terug zou halen. Wat velen niet weten is dat dit zeker mogelijk is bij het gebruik van Gmail, als je dit maar van tevoren instelt. Ga naar Instellingen, Onder het tabblad Algemeen vind je de instelling Verzenden ongedaan maken en check welke periode je nu hebt om een e-mail te cancellen. Kies bijvoorbeeld voor 30 seconden en je hebt voortaan 30 seconden de tijd om een verstuurde e-mail terug te halen. Iedere keer als je nu een mail stuurt, komt er een melding boven de verstuurde e-mail te staan. Wil je de mail terughalen, dan klik je simpelweg op de link in deze melding binnen het door jou ingestelde tijdsbestek van bijvoorbeeld 30 seconden.

Gmail verstuurde mails terughalen

meerdere accounts managen

Heb je meerdere e-mailadressen en wil je snel en eenvoudig kunnen schakelen tussen deze mails? Klik dan op Accounts en zoek de mogelijkheid “Nog een account toevoegen” om een e-mailadres toe te voegen. Zo gebeurd en het bespaart je veel tijd als je vaak moet schakelen.

een e-mail later versturen

Soms wil je een mail nog niet meteen versturen, maar heb je al wel tijd om de mail te typen. Om deze functie te gebruiken moet je eerst een plugin installeren van Boomerang: Send later in Gmail. Heb je dit gedaan? Type je de e-mail op de manier zoals je gewend bent en klik je niet op ‘Send’ maar op ‘Send later’. Uiteraard kies je bij deze instelling zelf wanneer je de mail dan wel wil verzenden.

Update: Deze functie is inmiddels standaard in Gmail ingebouwd. Als je op het pijltje klikt bij verzenden van een e-mail kun je er voor kiezen om je e-mail later te versturen door op Verzenden plannen te klikken.

e-mails alleen naar jou bekijken

Krijg je tientallen e-mails die voor groepen mensen bestemd zijn en waar jij eigenlijk niets mee hoeft te doen? Krijg dan eenvoudig te zien welke e-mails alleen naar jou verstuurd zijn door op Instellingen te klikken en ga naar Tabblad Algemeen vervolgens vink je Aanduidingen weergeven aan bij Aanduiding van geadresseerde. Je ziet nu welke e-mails jou als enige ontvanger hebben.

E-mails alleen naar jou bekijken

Bonustip

Het kan zijn als je een nieuwe e-mail wilt maken in Gmail, dat hij in een klein scherm opent. Je kunt standaard instellen dat het volledige scherm gevuld wordt voor een nieuwe mail. Dit kun je als volgt instellen:

  • Open Gmail en klik op Nieuw bericht
  • Klik rechtsonder op de drie stippen
  • Kies Standaard op volledig scherm instellen
Avatar of martijn
Martijn
Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar het is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.

Recente tips

Populair deze week