Je kunt geen leven meer voorstellen zonder WhatsApp. Iedere gebruiker kent de basisfuncties van deze handige app. Toch heeft WhatsApp een aantal functies, die het gebruik van de app nog makkelijker maakt en die je nog niet kent. Welke functies dit precies zijn, lees je in de WhatsApp tips op deze pagina.

Niet tonen wanneer je voor het laatst online bent geweest

Wil je niet dat andere mensen kunnen zien wanneer je voor het laatst online bent geweest? Dan kun je dit uit zetten. Ga naar Instellingen > Account > Privacy en klik op ‘Laatst gezien’. Je kunt hier nu instellen dat niemand mag zien wanneer je voor het laatst online bent geweest. Let op: als je instelt dat niemand dit van jou kan zien, kun je dit zelf ook niet meer zien bij andere mensen.

WhatsApp gebruiken op je computer

Werk je op je computer, dan hoef je niet steeds je telefoon te pakken om een bericht te sturen via WhatsApp. WhatsApp is namelijk ook via de browser te gebruiken, namelijk door te surfen naar de website web.whatsapp.com. Je configureert de website met je telefoon en je krijgt al je chats als een webpagina te zien. Extra handig als je lange berichten moet sturen.

Geen foto’s meer opslaan van WhatsApp

Staat je telefoon regelmatig vol met foto’s en video’s die je via WhatsApp hebt ontvangen en vind je het niet nodig om deze foto’s op te slaan? Dan kun je ook deze instelling uitschakelen. Ga naar Instellingen > Chats en zet ‘Bewaar ontv. media’ uit. Schakel je de instelling weer in, dan worden je foto’s en video’s wel weer opgeslagen. Het niet opslaan van foto’s en video’s is vooral handig als je telefoon al helemaal vol staat en je een tekort hebt aan opslagruimte.

Foto's niet opslaan automatisch in WhatsApp

Chatgeschiedenis versturen via e-mail

Wil je de chatgeschiedenis van WhatsApp op je computer, je tablet of een andere telefoon ontvangen? Dan kun je de geschiedenis sturen via e-mail. Je opent WhatsApp, je gaat naar de chat die je wil versturen via e-mail en je klikt op de contactinformatie van deze chat. Nu kun je kiezen voor de optie ‘E-mail chat’, zodat je de chatgeschiedenis van het geselecteerde gesprek in je inbox ontvangt.

Groepchats op stil zetten

Zit je in een drukke groepschat, dan is de kans groot dat je soms helemaal gek wordt van alle meldingen van deze chat. Gelukkig kun je een drukke groepschat op stil zetten, namelijk door op de betreffende chat te klikken, naar contactinformatie te gaan en op ‘Stil’ te klikken. Nu kun je instellen hoe lang de groepschat op stil moet blijven staan, waarbij je de keuze hebt uit 8 uur, 1 week of zelfs 1 jaar.

Martijn

Over de schrijver

Martijn

Ik ben eigenaar van Pctipvandedag.nl. Ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken. Cliché, maar de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.