Home Chrome 5 handige extensies voor Google Chrome

5 handige extensies voor Google Chrome

Google Chrome is een veelgebruikte browser. Deze populariteit is natuurlijk niet voor niks: de browser is overzichtelijk, makkelijk te synchroniseren met andere apparaten en heeft verder weinig onnodige poespas. Maar wist je dat je je Google Chrome-ervaring nóg beter kan maken met behulp van extensies? Dit zijn 5 handige extensies voor Chrome.

Adblock

Op het internet word je veelal bestookt met flikkerende banners, uit zichzelf afspelende reclamefilmpjes en andere ‘ads’. Deze kun je gelukkig makkelijk blokkeren met de extensie Adblock.

Deze extensie blokkeert de meeste advertenties en reclames automatisch zodat de meeste websites er weer rustig en overzichtelijk uitzien. Met Adblock bepaal je zelf welke sites je toestemming geeft om reclames te tonen. Binnen de extensie kun je zelf je voorkeuren aangeven voor de mate waarin alles geblokkeerd wordt. Wanneer je Adblock uitzet, zie je pas hoe veel reclame er voor je werd tegen gehouden.

Darkreader

Het is een bekend gegeven dat we steeds meer en langer op onze schermen kijken. Op je smartphone is het daarom aan te bevelen om een blue light filter te installeren zodat je ’s avonds je ogen beschermt en sneller in slaap valt. Werk je ook ’s avonds nog vaker op je PC? Dan kun je met de Chrome extensie Darkreader je ogen beschermen door alle webpagina’s om te zetten in een donker thema. Door het omkeren van heldere en lichte kleuren worden je ogen beschermd maar lever je niets in op de leesbaarheid van de website die je bezoekt.

Taskade

Voor wie houdt van to-do-lijsten, kalenders met afspraken en een duidelijk overzicht van taken in één oogopslag, is Taskade de ideale extensie. Hier kun je namelijk al je taken overzichtelijk managen. Daarnaast kun je de extensie volledig naar eigen smaak indelen. Verander bijvoorbeeld de achtergrondkleur, de vakjes van je to-do-lijst of maak verschillende layouts. Vooraf moet je wel even een account aanmaken, dit kan gemakkelijk door in te loggen met je Google-account waardoor ook meteen je contactpersonen ingeladen worden in Taskade. Wanneer je écht alle opties van de extensie ten volste wil gebruiken, zul je de premiumversie moeten aanschaffen. De gratis versie biedt echter genoeg  mogelijkheden en functies. De extensie opent vanzelf wanneer je deze geïnstalleerd hebt en een nieuw tabblad opent.

To do lijst maken met de Taskade app

Google Arts and Culture

Deze extensie verandert je browser in je eigen persoonlijke museum. Telkens wanneer je je browser opent, of een nieuw tabblad opent, verschijnt er een kunstwerk in je lege tabblad. Je kunt zelf je voorkeuren aanpassen in Google Arts and Culture of je bij elk tabblad een nieuw kunstwerk wil zien, of er één per dag wil bewonderen. En wil je nou meer te weten komen over dat ene schilderij? Dan hoef je er simpelweg maar op te klikken en je krijgt automatisch meer informatie over de maker en de geschiedenis van het kunstwerk.

Wikiwand

Wikiwand is een extensie die alle Wikipedia pagina’s net dat beetje extra visueel effect geeft. Deze extensie maakt van de grote lappen tekst overzichtelijke blokken, met een achtergrondkleurtje en een handig menu met onderwerpen aan de linkerkant. Dit geldt zowel voor Nederlandstalige Wikipedia pagina’s als andere talen. Zo wordt het googelen nog een stuk leuker.

Overzichtelijke Wiki pagina's met Wikiwand
Stefanie
Technologie is er om ons leven makkelijker te maken. Ik haal er veel plezier uit om voor alles een app te vinden die taken vereenvoudigt of me juist ergens aan helpt herinneren. Zo gebruik ik ook talloze apps om mijn werk als freelancer in goede banen te leiden!