Home Smartphone 5 fouten die je maakt met...

5 fouten die je maakt met je iPhone

De iPhone is niet meer uit ons leven weg te denken. Zolang het toestel naar behoren werkt, is er niets aan de hand, maar als hij dat niet doet, kan het een behoorlijke bron van frustratie zijn. Hier volgt een lijst van veel gemaakte fouten, die gemakkelijk zijn te voorkomen.

Verkeerd opladen

Je kunt de batterij van je iPhone vergelijken met de benzinetank van een auto: je vult hem nooit meer dan honderd procent en je wilt ook niet dat hij helemaal leeg is. Het beste is om de telefoon op te laden tot 99 procent en hem dan van de lader te halen. Als je telefoon leeg raakt, leg hem dan aan de lader als de batterij nog vijf procent aangeeft. Bij het voortdurend op een onjuiste manier opladen, zullen de batterij sensoren defect raken. De batterij stopt dan bijvoorbeeld met laden bij zestig procent, of zal uitvallen bij dertig procent, omdat de telefoon denkt dat de batterij vol of juist leeg is.

Je maakt je iPhone niet regelmatig schoon

We gebruiken onze iPhone op alle mogelijke plaatsen en in verschillende omstandigheden. De wc is bijvoorbeeld een veel gebruikte plek om even de mail te checken of die snapchat te versturen. Daarnaast dragen we de telefoon in onze jas- of broekzak, waarin zich het nodige vuil bevindt. Kortom: we maken van de iPhone een bacterieel monster. Het afvegen van het beeldscherm is niet de oplossing ter voorkoming van bacteriën en ziektekiemen. Investeer daarom in de aanschaf van een microfiber doekje, waarmee je de ziektekiemen en bacteriën doodt en waarmee het beeldscherm er ook nog eens als nieuw uitziet.

Je bent altijd online

Wifi en Bluetooth zijn onmisbaar op de iPhone, maar zijn ook de reden dat de batterij snel leeg raakt. Zolang je verbonden bent met de wifi, zal je iPhone voortdurend op zoek gaan naar verbindingen. Daarnaast zijn er steeds meer apparaten waarvoor je een Bluetooth- verbinding nodig hebt. Ook een Bluetooth- verbinding is een echte ‘batterijvreter’. Probeer je dus te realiseren of en hoe lang je daadwerkelijk gebruik wilt maken van de wifi of Bluetooth. Schakel de verbinding weer uit als je het niet gebruikt en dit zal je een forse besparing van de standby- tijd opleveren.

Je staat alle pushberichten toe

In iOS kunnen de apps die je geïnstalleerd hebt pushberichten sturen. Een pushbericht kan erg handig zijn, bijvoorbeeld als je met de trein reist en je krijgt meldingen van vertragingen. Maar is het ook interessant om te weten dat je vriend voor het eerst live gegaan is op Facebook, of dat de app die je vrijwel nooit gebruikt allemaal nieuwe functies heeft? De meeste pushberichten zijn alleen maar hinderlijk en daarmee verbruik je onnodige data. Bedenk je dus goed als je een app installeert of je pushmeldingen wilt ontvangen: dit scheelt data en frustraties.

Links word je gek van meldingen van LinkedIn bijvoorbeeld en recht heb je nergens last van:

LinkedIn meldingen iPhone

Goedkoop is duurkoop

Bij de iPhone zijn diverse accessoires te verkrijgen, zoals: hoesjes, laders en hoofdtelefoons. Het maakt echter wel verschil of je een origineel product van Apple koopt, of dat je een artikel van een B- merk aanschaft. De aanschaf van een B- merk zal goedkoper zijn, maar hier zijn wel risico’s aan verbonden. Je iPhone kan ineens kuren gaan vertonen, zoals: apps die niet meer open willen, het toestel valt ineens uit, of laadt niet goed op. Ook kunnen er onderdelen beschadigd raken, zoals de ingang van de lader. In deze gevallen ben je veel meer geld kwijt om de schade te laten repareren, dan dat je bespaard hebt met de aanschaf van een goedkoper product.

Martijn
Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar het is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.