Home iOS 5 beste iPhone camera apps

5 beste iPhone camera apps

Door de enorme keuze in de verschillende foto- apps voor de iPhone zie je soms door de bomen het bos niet meer. De keuze is vaak overweldigend: apps voor de camera, voor beeldbewerking of voor het veranderen van foto’s. Je kunt te kust en te keur. Om je een beetje te helpen, hebben we de vijf beste foto- apps op een rijtje gezet.

Snapseed

Snapseed is een app voor fotobewerking en het bestaat uit twee onderdelen: Tools en Filters. Met de Tools kun je de eenvoudige bewerkingen doen, zoals afstellen, bijsnijden en transformeren. Onder deze kopjes vind je de subtools. Hiermee kun je bijvoorbeeld het contrast, de verzadiging of de helderheid aanpassen. Met de filters in Snapseed kun je de ‘special effects’ creëren, zoals een frame om je foto heen of een oud analoog effect creëren met de filter ‘vintage’. Snapseed is een hele gebruiksvriendelijke, maar ook een behoorlijk uitgebreide app. Je hebt ongelooflijk veel opties om de foto een mooie nabewerking te geven. De app is gratis te downloaden in de App- store.

In Snapseed heb je een hoop tools om foto’s te bewerken:

Functies in Snapseed

VSCO

VSCO is één van de meest populaire fotografie- apps van dit moment. De app wordt veel gebruikt door gebruikers van Instagram en is ook populair onder fotografen. VSCO is een fotobewerkingsprogramma met veel opties. Naast de gewone bewerkingen als contrast, verzadiging en scherpte, kun je bijvoorbeeld ook schaduwen aanpassen of huidskleur en perspectieven veranderen. De app is gratis te downloaden in de App- store. Als je een account aanmaakt, krijg je meer opties. Wil je nog meer opties, dan zal je moeten betalen.

Camera+

Camera+ is een populaire camera- app die al lange tijd bestaat. Je moest altijd betalen voor deze app, maar inmiddels is er ook gratis versie beschikbaar. Deze app beschikt over functies als: zes keer digitale zoom, de sluitertijd instellen en een timer toevoegen. Daarnaast beschikt Camera+ over uitgebreide bewerkingsopties en heel veel filters. Je moet de gratis versie zien als een kennismaking met de app. Als je nieuwsgierig geworden bent naar meer, kun je het beste naar de betaalde versie overstappen.

Cortex Camera

Cortex app is een camera- app die bijzonder geschikt is om bij zeer weinig licht (’s nachts) foto’s te maken. In normale gevallen zullen nachtopnames nooit zo mooi worden. De camera zal de ISO verhogen in het donker, waardoor de afbeelding korrelig wordt. Met Cortex Camera heb je daar geen last van. De app maakt veel foto’s in korte tijd en voegt dit samen tot één heldere en scherpe foto. Met de standaard automatische opnamefunctie kun je al hele mooie foto’s maken, maar je kunt deze ook nog eens handmatig verfijnen. Daarnaast beschikt de app over elektronische beeldstabilisatie, waardoor je geen statief hoeft te gebruiken. Cortex Camera is een betaalde app en verkrijgbaar in de App- store.

Hieronder zie je mooi het verschil tussen de standaard app van Apple en Cortex Camera:

Cortex Camera app voor iPhone

Touch Retouch

Touch Retouch is weer een heel ander soort app dan de vorige apps die hier besproken zijn. Met deze app kun je namelijk allerlei items van je foto’s verwijderen die voor jou een storend element vormen. Denk maar eens aan auto, een paaltje, een boom, een huisdier of zelfs een persoon. Er kan eigenlijk van alles zijn wat je liever niet op je foto wilt hebben. Door met je vinger te wrijven over het element wat je wilt verwijderen, selecteer je het te verwijderen item. Vervolgens retoucheert de app je afbeelding door de overblijvende pixels te analyseren en deze toe te passen op het verdwenen element. Touch Retouch is een betaalde app en verkrijgbaar in de App- store.

Martijn
Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar het is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.

Meer van deze auteur

De beste hoesjes voor een iPhone SE 2020

Onze smartphones zijn belangrijk. Ze houden ons immers op de hoogte van zowel het nieuws van over de hele wereld, maar belangrijker...

Eindelijk duidelijke wetgeving voor online casino’s in 2021

Er is goed nieuws voor Nederlandse gokkers. Vanaf 2021 zullen er namelijk heel wat opties bijkomen voor spelers. Daar waar er momenteel...

5 Cyber Security tips om je iPhone te beschermen

Nu hackers steeds vindingrijker worden, is het belangrijk om al je devices goed te beschermen. Hoewel er misschien niet veel data op...