5 apps voor meer rust

Home Social 5 apps voor meer rust

De meeste mensen hebben het maar druk in het dagelijks leven. Stress op het werk, een huis dat na een lange werkdag nog helemaal opgeruimd moet worden en drukke kinderen die ook een flinke portie aandacht nodig hebben. We slaan ons allemaal prima door ons drukke leventje heen, maar soms kunnen we wel wat hulp gebruiken om ons leven wat meer rust te geven.

Kun jij ook wel wat meer rust gebruiken in je leven? Lees dan in dit artikel welke vijf apps je kunt downloaden om je leven met je smartphone weer wat rustiger te maken.

Headspace

Headspace is een mobiele applicatie die je kunt gebruiken om te mediteren. De applicatie is speciaal ontwikkeld voor mensen die wel willen mediteren, maar niet zo goed weten hoe dit moet en wel wat hulp kunnen gebruiken bij de meditatie. Je leert niet alleen meer over de basis van het mediteren, maar kunt ook jouw meditatiesessies bijhouden en zelfs herinneringen instellen voor nieuwe meditatiesessies. Een prima hulpmiddel voor mensen die wel willen mediteren, maar niet goed weten hoe en ook wel een duwtje in de rug kunnen gebruiken voor de eerste sessies.

Tien minuten gedachten trainen met Headspace en je hoofd word helemaal fit:

Gezonden gedachten zelf onder controle met je smartphone

Daily Yoga Workouts

Ben je niet zo’n fan van mediteren, maar vind je yoga wel leuk? Dan kun je de applicatie Daily Yoga Workouts downloaden. De Daily Yoga Workout app is een van de beste yoga apps van het moment, die je iedere dag kan helpen om een paar yoga-oefeningen te doen. Je kunt meedoen met virtuele klasjes, maar je kunt ook op je eigen gemak enkele oefeningen doen. En wil je alleen wat ontspannende yoga muziek luisteren? Dan is dit ook mogelijk, want je kunt de app ook gewoon gebruiken als muziekspeler voor ontspannende pianomuziek.

Forest App

Word jij juist altijd onrustig van je smartphone? Dan kun je een app downloaden om dit probleem op te lossen. Forest App is een applicatie die speciaal ontwikkeld is voor mensen die zo graag met hun telefoon bezig zijn, dat ze er de hele dag door worden afgeleid. Overigens ook een aanrader als je niet zo zeer met je smartphone bezig wil zijn, maar steeds door anderen gestoord wordt op je telefoon.

Forest App staat geheel in het teken van het planten van bomen en het laten groeien van deze bomen. Hoe langer je jouw telefoon weg kunt leggen, hoe verder jouw boom groeit. Het begint allemaal bij een klein zaadje, maar als je langer niet op je telefoon kijkt groeit er een complete boom. Kijk je weer op je telefoon om een berichtje te sturen, een e-mail te openen of iets anders te doen, dan gaat de boom weer verloren.

SoChicken

SoChicken is een populair online platform dat maandelijks door miljoenen Nederlanders gebruikt wordt. Het platform geeft je duizenden tips over een gelukkig, gezond en succesvol leven en zorgt er op deze manier voor dat je lekkerder in je vel zit. Zit je lekkerder in je vel, dan krijg je vanzelf meer rust en dit is natuurlijk beter voor je (psychische) gezondheid. Je kunt de mobiele app gebruiken om gezondheidstips te lezen, maar ook om tips te lezen op het gebied van vrijheid, succes en natuurlijk liefde.

Heldere en duidelijke stappen om je leven geweldig te maken. Zelf geven ze aan dat de app handig is voor op het toilet:

Een beter en mindfull leven met de Sochicken app

Buddhify

Buddhify is een unieke applicatie en niet alleen omdat de app verkozen is tot de beste gezondheidsapplicatie van het moment. Wat Buddhify zo bijzonder maakt, is het feit dat deze app je echt helpt om optimaal te mediteren. Na het openen van de app, krijg je een gekleurd wiel te zien. Op dit gekleurde wiel geef je niet alleen aan wat je op dit moment aan het doen bent, maar ook hoe je je voelt. Heb je dit gedaan, dan kies je wat voor meditatiesessie je wil starten en hoe lang je de tijd hebt om te mediteren. Op basis van jouw huidige status en voorkeuren, selecteert de app een meditatiesessie. Deze kun je meteen starten, zodat je optimaal tot rust kunt komen. Helaas is de app niet gratis, maar de applicatie is zeker wel de moeite.

Martijn
Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.