Als je voor het eerst een iPad gekocht hebt, kan het heel goed zijn dat je niet goed weet waar en hoe te beginnen. Er valt namelijk heel veel te doen met dit apparaat. De volgende tien aanwijzingen helpen je in ieder geval een heel eind op weg.

Download de nieuwste software

Door de nieuwste software- updates uit te voeren zorg je ervoor dat je iPad soepel blijf werken. Een software- update verhelpt kleine problemen en zorgt ervoor dat de batterij langer meegaat. Ook zorgt een software- update ervoor dat het apparaat virusvrij blijft.

Organiseer je apps in mappen

Voor je het weet staat je iPad vol met apps en word je iPad traag . Je ziet door de bomen het bos niet meer. Rangschik dan de apps van hetzelfde type (bijvoorbeeld spelletjes) in een map. Het maken van een map doe je door de ene app over de andere slepen.

Download iWork, iLife en iBooks

iWork bevat een tekstverwerker, een spreadsheet en presentatie software. iLife heeft GarageBand ( een virtuele muziekstudio) iPhoto (ideaal voor fotobewerking) en iMovie (een film editor). iBooks is de eBook- reader van Apple. Al deze apps zijn eigenlijk onmisbaar op een iPad.

Schakel in- app- aankopen uit

Voorkom dat je kinderen dure aankopen doen door de in- app- aankopen uit te schakelen. Dit doe je door de instellingen van de iPad te openen, Algemeen te kiezen in het menu aan de linkerkant, te tikken op Beperkingen van de Algemene instellingen en vervolgens te tikken op ‘Beperkingen inschakelen’.

Hieronder een screenshot, waar in-app aankopen is uitgeschakeld:

In-app-aankopen uitschakelen iPad

Verbind je iPad met Facebook

Als je al een Facebook- account hebt, is het heel handig om deze te verbinden met je iPad. Je kunt dan heel gemakkelijk foto’s, webpagina’s en dergelijke delen met je volgers. Dit doe je door op de knop Delen te tikken als je een foto of webpagina bekijkt.

Breid je opslagruimte uit met een Cloud Drive

Je kunt je opslagruimte eenvoudig uitbreiden door gebruik te maken van een Cloud. De beste opties als cloudopslag voor de iPad zijn: Dropbox, Google Drive, OneDrive en Box.net. Wat er ook met je iPad gebeurt, je kunt nog steeds bij deze bestanden terecht vanaf elk ander apparaat.

Download Pandora voor je favoriete muziek.

Met app Pandora Radio kun je een aangepast radiostation maken door een nummer of artiest in te voeren die je leuk vindt. Pandora gebruikt die informatie om vergelijkbare muziek te vinden en te streamen. Pandora is gratis te gebruiken, maar wordt ondersteund door advertenties die soms tussen de nummers worden afgespeeld.

Meer weten over dit onderwerp?

Maak een aangepaste achtergrond

Je kunt een aangepaste achtergrond instellen voor het start- en het vergrendelingsscherm. Deze aangepaste achtergronden kun je instellen in het gedeelte ‘Wallpapers & Helderheid’ (net onder de Algemene instellingen in het menu aan de linkerkant). Je kunt eigen foto’s als achtergrond gebruiken, maar de iPad heeft ook zelf enkele standaard achtergronden.

Maak regelmatig een reservekopie

Als je een reservekopie maakt van je iPad en deze opslaat in de iCloud kun je altijd bij je gegevens als je iPad het onverhoopt niet meer doet. Een back-up van de iPad maak je door Instellingen te openen, iCloud te kiezen in het menu aan de linkerkant en de optie Opslag en back-up onderaan de iCloud-instellingen te kiezen.

Download zoveel mogelijk apps

De voornaamste reden waarom mensen een iPad kopen, is de enorme hoeveelheid apps die te downloaden is. De App Store bezit meer dan een miljoen apps en een aanzienlijk deel van die apps is speciaal ontworpen voor het (grotere) scherm van de iPad.

 

Martijn

Over de schrijver

Martijn

Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.