Internet 10 tips voor beginners van Instagram

10 tips voor beginners van Instagram

Instagram is momenteel een van de populairste sociale netwerken. Het is visueel, het is snel, het is mobiel en het is vrij eenvoudig te gebruiken. Er is geen betere tijd dan nu om aan de slag te gaan met Instagram. De volgende tien tips helpen je om het beste uit je eigen Instagram account te halen.

Plaats aantrekkelijke en kleurrijke foto’s.

Foto’s van hoge kwaliteit en met veel kleuren krijgen meestal de meeste reacties. Als je veel bekeken wilt worden op Instagram kun je het beste foto’s en video’s plaatsen die een soort emotie oproepen. Denk hierbij aan gevoelens als: geluk, humor, motivatie, nostalgie, liefde of iets dergelijks.

Overdrijf niet met filters en effecten

Met Instagram kun je een aantal filters op je foto’s toepassen om het uiterlijk en de stijl van de afbeelding te verbeteren of te veranderen. Deze trend lijkt inmiddels over zijn hoogtepunt heen te zijn. Mensen willen op dit moment vooral foto’s en video’s bekijken die kleurrijk zijn, maar er wel (relatief) natuurlijk en origineel uitzien.

Wees voorzichtig met het gebruiken van hashtags

Het gebruik van hashtags is een goede manier om je bereik op Instagram te vergroten. Helaas gaan sommige mensen hierin veel te ver. Als je hashtags gebruikt, zorg er dan voor dat je deze tot een minimum beperkt en gebruik alleen relevante trefwoorden.

Dit is de 1 bij het artikel: 10 tips voor beginners van instagram.
#hashtag corona

Maak gebruik van ‘Ontdekken’

Via het tabblad Ontdekken worden foto’s en video’s weergegeven die speciaal geselecteerd zijn voor jou. Dit selecteren gebeurt op basis van de foto’s en video’s die zijn ‘geliked’ door mensen die jij volgt. Op deze manier kun je zelf weer nieuwe gebruikers vinden om te volgen.

Plaats regelmatig nieuwe foto’s

Om je volgers geïnteresseerd te houden in jouw account, is het van belang dat je regelmatig nieuwe content plaatst. Regelmatig betekent in dit geval: minstens eenmaal per twee dagen een nieuwe foto plaatsen. Dit is voldoende om je huidige volgers vast te houden. Doe je dit niet? Wees niet verbaasd dat er regelmatig volgers afhaken.

Gebruik Instagram Direct

Het is lang niet altijd nodig om iets te posten voor al je volgers. In plaats daarvan kun je een of meer specifieke gebruikers een foto of video privé te sturen. Instagram Direct is een handige manier om foto’s naar specifieke groepen gebruikers te verzenden.

Instagram direct
Instagram direct vind je bij de rode pijl.

Houd contact met je volgers

Negeer nooit je volgers die regelmatig je foto’s leuk vinden en erop reageren. Zorg ervoor dat de meest loyale volgers zich gewaardeerd voelen. Reageer op hun opmerkingen of ga naar hun account en like een paar van hun foto’s.

Koop liever geen volgers

Iedereen wil het liefst meer dan vijftienduizend volgers op zijn Instagram- account. Dat is geen probleem, want op internet kun je al voor vijftien dollar vijfduizend (nep)volgers kopen. Trap hier niet in en zorg dat je echte volgers hebt en houdt.

Experimenteer met “Shout Outs”

Met een Shout Out wordt bedoeld dat jouw foto (opnieuw) door iemand anders gepost wordt en daarbij refereert aan jou. Natuurlijk kun je andersom ook zo werken en een foto van iemand anders op jouw account plaatsen. Het gebruiken van Shout Outs is een effectieve manier gebleken om meer volgers te krijgen.

Lees ook: Reposten op Instagram

Dit is de 2 bij het artikel: 10 tips voor beginners van instagram.
Shout out op instagram

Blijf op de hoogte van de nieuwste Instagram-trends

Hashtags en Shout Outs zijn geweldig, maar zelfs dergelijke trends zullen uiteindelijk een keer uitsterven. Als je veel met Instagram bezig bent dan is het belangrijk om de nieuwste trends bij te houden. Zo voorkom je dat je achterblijft en het risico loopt dat je waardevolle volgers verliest.

Avatar of martijn
Martijn
Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar het is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.

Recente tips

Populair deze week