iphone_6s_kopen

10 redenen om een iPhone 6S te kopen

Het feit dat Apple nog steeds de iPhone 6s verkoopt, een toestel dat al twee jaar oud is, geeft al aan hoe goed deze smartphone is. Normaal gesproken, als er weer een nieuwe generatie iPhone op de markt komt, biedt Apple alleen de vorige generatie nog aan. Voor de 6S maakt Apple dus een uitzondering en wij weten hoe dat komt:

De iPhone 6S is nog enigszins betaalbaar

De winkelprijs voor een iPhone 8 ligt op meer dan achthonderd euro en de iPhone X gaat meer dan 1250 euro kosten. Voor de 6S moet je iets meer dan vijfhonderd euro aftikken. Toegegeven, dit is nog een heel bedrag, maar het scheelt toch behoorlijk.

De iPhone 6S is in meerdere kleuren verkrijgbaar

De iPhone 8 is er in goud, zilver en grijs, de iPhone X alleen in zilver in grijs. De 6S is verkrijgbaar in goud, zilver, grijs en rosé goud. Deze laatste kleur is dus alleen voor de 6S beschikbaar.

De iPhone 6S is een lookalike van de iPhone 8

De iPhone 6S is bijna identiek qua model als de iPhone 8. Zowel de iPhone 6S als de iPhone 8 heeft dezelfde algemene vorm. Ook het scherm van de iPhone 8 heeft dezelfde grootte en resolutie als de 6S. De iPhone X, daarentegen, is wel geheel vernieuwd qua vormgeving.

Is links of rechts de iPhone 8?

iPhone 6S versus Iphone 8

De iPhone 6S is steviger

De achterkant van de iPhone 8 en X is gemaakt van glas, zodat je deze toestellen draadloos op kunt laden. De iPhone 4 had ook een glazen achterkant en de ervaring bij veel gebruikers was dat deze snel kapot ging als je het toestel (per ongeluk) liet vallen. De 6S heeft een metalen achterzijde die heel goed tegen een stootje kan.

De iPhone 6S heeft dezelfde laadtijd

Apple garandeert dat de iPhone 8 en de iPhone X vijftig procent van de batterij kan opladen in een half uur. Daarvoor moet je echter wel een extra voedingsadapter en -kabel aanschaffen. Als je deze toestellen op de ‘gewone’ manier oplaadt, laden alle drie de toestellen even snel.

De iPhone 6S is nog steeds supersnel

De iPhone 6S is voorzien van de Apple A9- processor die moeiteloos iOS 11 draait. De snelheid is maar een fractie langzamer dan de iPhone 8. Daarnaast heeft de 6S nog steeds een ongelooflijk snelle Touch ID- sensor, waarmee je de telefoon in een oogwenk ontgrendelt.

De camera van de iPhone 6S is superscherp

De camera van de iPhone 8 is eenvoudigweg beter dan die van de 6S. Toch heeft de 6S een uitstekende camera, waarmee je hele scherpe foto’s maakt. Vergeet immers niet dat dit toestel al twee jaar oud is.

De iPhone 6S heeft nog een traditionele hoofdtelefoonaansluiting

De iPhone 6S heeft nog een traditionele hoofdtelefoonaansluiting van 3,5 millimeter. Bezitters van een koptelefoon met dergelijke aansluiting hoeven deze dus nog niet weg te gooien. Bij de iPhone 8 en X moet je draadloos luisteren via Bluetooth.

De iPhone 6S heeft een geweldig scherm

Het scherm van iPhone 6S heeft dezelfde scherpte en resolutie als de iPhone 8 en het reproduceert de kleuren prima voor: surfen op het web, apps, spelletjes spelen en video’s en foto’s bekijken. Het scherm van iPhone X heeft wel een scherper en groter scherm.

De iPhone 6S werkt op dezelfde software

De iPhone 6S draait op dezelfde iOS- software als de iPhone 8 en X. Natuurlijk mis je op de 6S de nieuwste functies die alleen geschikt zijn voor de iPhone 8 en X, maar voor het grootste deel ervaar je dezelfde mogelijkheden als de gebruikers van de iPhone 8 en X.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

aanbevolen tips