Besturingssystemen 10 nuttige Instellingen voor je iPhone +3 bonustips

10 nuttige Instellingen voor je iPhone +3 bonustips

Een iPhone kent veel kleine instellingen waar je waarschijnlijk nooit van gehoord hebt, maar die erg handig zijn. Hieronder volgen tien nuttige iPhone- instellingen die je vandaag eigenlijk nog zou moeten toepassen.

Beperk reclametracking

.adsbygoog

Zoekopdrachten komen nog dagenlang als advertentie in Google tevoorschijn. Ga naar Instellingen, Privacy en Reclame en kies voor “Beperk reclametracking aanzetten”. Nu zie je de advertenties nog wel, maar je gegevens zullen niet meer gebruikt worden.

Hieronder zie je dat Beperkt reclametracking is ingeschakeld:

Reclametracking beperken op iphone

Deel iPhone- analyse uitzetten

Ga opnieuw via Instellingen naar Privacy en scroll nu naar Analyse. Zorg ervoor dat Deel iPhone- analyse niet aangevinkt is. Anders gebruikt Apple al je gegevens over jouw telefoongebruik. Apple beweert dat de gegevens gebruikt worden voor de ontwikkeling van nieuwe apps, maar dit zeker weten doe je dit niet.

Het heeft geen toegevoegde waarde, dus analyse delen uitschakelen:

Geen analyse delen van je iphone

Beoordelingen en recensies in de App Store

Als je een app gedownload hebt in de App Store krijg je voortdurend de vraag of je deze wilt beoordelen. In praktijk zit niemand hier op te wachten en betekent dit veel frustratie. Deze pop ups kun je uitzetten door in de Instellingen te kiezen voor iTunes en App Store. In dit menu ga je naar Beoordelingen en recensies en zet je deze optie uit.

Speel video (niet) automatisch af

In iTunes en App Store kom je eveneens de optie Speel video automatisch af tegen. Als je deze aanklikt, kun je kiezen uit: Aan, Alleen wifi en Uit. Als je kiest voor Uit worden er niet automatisch video’s afgespeeld die je misschien niet eens wilt zien.

Kies een sterke toegangscode

Met een sterke toegangscode maak je het voor dieven een stuk lastiger. Ga in Instellingen naar Touch ID en Toegangscode en vervolgens naar Wijzig toegangscode. Je moet nu eerst je oude toegangscode invoeren daarna kies je voor Toegangscode opties. De sterkste opties zijn Aangepaste alfanumerieke code of Aangepaste numerieke code.

Geen Toegang bij vergrendeling

Ook als je telefoon vergrendeld is, kun je nog bij veel functies komen. Om dit te voorkomen ga je weer naar Touch ID en Toegangscode en je scrolt naar Toegang Bij Vergrendeling. Maak nu zelf een keuze welke opties wel of niet mogelijk zijn bij vergrendeling van je telefoon.

Kies zelf welke functie je wilt inschakelen bij vergrendeling. Hieronder staat alles uit:

Functies uitschakelen toegangsscherm iphone

Zet Twee- factor- authenticatie aan

Bij Twee- factor- authenticatie wordt er een beveiligingscode gestuurd naar een ander apparaat of telefoonnummer van jou en deze moet je gebruiken om in te loggen. Ga hiervoor naar Instellingen, klik bovenaan op je naam en kies vervolgens voor Wachtwoord en beveiliging. Nu zet je Twee- factor- authenticatie aan.

Automatisch slot

Je iPhone gaat op slot na een bepaalde tijd dat je het toestel niet gebruikt hebt. Ga in de Instellingen naar Beeldscherm en helderheid en tik op Automatisch slot. Zet deze op een korte tijd (30 seconden of 1 minuut). Hoe sneller de telefoon op slot gaat, hoe minder kwaadwilligen er iets mee kunnen.

Maak gebruik van Night Shift

In het donker hebben je ogen meer moeite met het licht van het beeldscherm. Ga in de Instellingen naar Beeldscherm en helderheid en kies voor Night Shift. Via de optie Gepland kun je de tijd instellen dat het beeldscherm zachter licht uitstraalt dat beter is voor je ogen.

Stuur je laatste locatie

Als je de optie Stuur laatste locatie gebruikt, stuurt de iPhone, als je batterij bijna leeg is, de locatie door. Zo weet je in ieder geval waar je moet beginnen te zoeken als je telefoon verdwenen is. Je komt op deze optie door in de Instellingen op je naam te klikken, daarna op iCloud en vervolgens op Zoek mijn iPhone. Nu kun je Stuur laatste locatie aanzetten.

Flitser gebruiken als je gebeld wordt of berichten ontvangt

Op sommige Android toestellen gaat er een led lampje branden bij een nieuw bericht of wanneer je gebeld wordt. Op je iPhone kun je de flitster instellen als je een bericht krijgt of gebeld wordt. Dit doe je als volgt:

  • Ga naar Instellingen
  • Kies voor Algemeen en dan Toegankelijkeheid
  • Onder Horen activeer je Led-flits bij melding
Flitser gebruiken voor berichten en oproepen iphone

Delen van aanraakscherm uitschakelen

Deze functie op de iPhone kennen weinig mensen. Stel je voor je wilt je kind zoet houden met een filmpje of wat dan ook op je iPhone, maar hij of zij mag niet overal op drukken. Dan kun je bepaalde gedeeltes van je scherm uitschakelen. Dit heet begeleide toegang en stel je als volgt in:

  • Ga naar Instellingen en kies Algemeen
  • Open het menu Toegankelijkheid en scrol naar Leren
  • Druk op Begeleide toegang en schakel optie in
  • Stel toegangscode in en schakel Activeringsknop in

Als je nu drie keer op de thuisknop klikt wordt Begeleide toegang gestart. Vervolgens maak je een kader op het scherm wat de persoon niet mag gebruiken en druk op Start. Om te stoppen druk je drie keer weer op de home knop.

iPhone bedienen op alternatieve wijze

  • Open Instellingen, Algemeen en dan Toegankelijkheid
  • Druk op Schakelbediening en vervolgens Schakelaars
  • Voeg Schakelaar toe

Nu kun je een handeling aan een actie koppelen. Druk op Camera, vervolgens Hoofd naar rechts en dan geluid harder.

Avatar of martijn
Martijn
Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar het is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.

Recente tips

Populair deze week