Oplossingen voor een trage pc

Het blijft een probleem, wat wij veel horen. Na verloop van tijd wordt mijn pc zo traag. Het duurt heel lang, voordat hij is opgestart en draait hij eenmaal dan heb ik het gevoel dat de pc niet vooruit te branden is.

Door een paar simpele handelingen kun je je pc of laptop weer sneller maken, hierover hebben wij al genoeg tips geschreven, maar we frissen weer even op, zodat Windows 7 weer snel opstart en draait als een zonnetje.

Programma's niet automatisch laten opstarten

Je installeert Spotify, Dropbox, iTunes, Adobe Acrobat Reader of wat voor programma dan ook. Al deze programma starten, al dan niet op de achtergrond, automatisch op wanneer je Windows 7 opstart. Installeer je veel software, dan kan dit echt de spuigaten uitlopen. Overigens is het dan sowieso misschien slim om eerst in een testomgeving te installeren. Hoe kun je zien welke software opstart in Windows 7 en zorgt voor vertraging?

  • Ga naar Start
  • Tik in het zoekveld: msconfig
  • Open het tabblad Opstarten
  • Haal vinkje weg bij wat niet gestart hoeft te worden

Harde schijf opruimen

Van je harde schijf opschonen wordt je pc niet direct sneller van, maar het ruimt wel op. Als je in de vorige stap, programma's hebt uitgevinkt, die niet opgestart hoeven te worden, kun je jezelf misschien afvragen of je überhaupt die programma's wel gebruikt. Doorloop de stappen om je harde schijf op te schonen. 

Heb je handige tip om je trage pc snel te maken? Zet hem onder deze tip in de reacties. 

Gebruik je Windows 10, dan hebben wij een handig stappenplan gemaakt om je pc weer sneller te maken:

Compter gratis sneller maken in 10 stappen

Deel dit artikel:

Andere bezoekers lezen nu: