Niek de Moor

Niek de moor is freelance tekstschrijver die met veel passie schrijft over moderne techniek, interieurdesign, bouwkunde, tuinieren en alles wat maar met computers te maken heeft. Als kind was hij al geïnteresseerd in computers en wie zich de VIC 20 en Commodore 64 nog kan herinneren begrijpt waarschijnlijk onmiddellijk hoe die fascinatie met computers is ontstaan.  

Niek: “Ik heb een voorliefde voor desktop Pc's. Je kunt ze volledig samenstellen zoals je zelf wil en als er wat defect is dan kun je het gewoon zelf repareren, zonder dat je uren bezig hoeft te zijn met allerlei minuscule schroefjes en een vergrootglas. Verder gaat er niks boven een goed mechanisch toetsenbord en een losse muis!”

Intussen heeft de techniek natuurlijk niet stilgestaan, dat hebben wij van Pctipvandedag ook gemerkt. Tegenwoordig kun je eigenlijk niet meer zonder smartphone of tablet. Er is voor alles wel een App en steeds meer apparaten hangen continu aan het internet. 

Niek: “Ik probeer alle ontwikkelingen zoveel mogelijk te volgen, vooral op het gebied van beveiliging en 'the internet of things'. Moderne technieken bieden nieuwe kansen maar er zitten ook riscico's aan en daar probeer ik mensen bewust van te maken. Verder vind ik het leuk om handige tips te schrijven voor gratis apps waar je echt wat aan hebt.”