Facebook app luistert graag met je mee

Facebook, die onlangs nog verzekerde dat de privacy van haar gebruikers niet geschonden wordt, wil op korte termijn letterlijk met je mee gaan luisteren door gebruik te maken van de microfoon van je smartphone. Facebook wil namelijk graag weten waar je naar luistert of wat voor televisieprogramma's je bekijkt.

De app is in staat om bepaalde muziek of tv programma's te identificeren, en vervolgens kun je dit als Facebook gebruiker dan weer met anderen delen. Stel dat je bijvoorbeeld naar het nummer 'Sugar Mice' van Marillion aan het luisteren bent, dan weet de slimme app van Facebook dit en kan jou hier dan over informeren.

Meeluisteren met gesprekken

Facebook richt zich niet op gespreksinformatie maar alleen op het geluid van films, radio, tv, etc. Het wil overigens niet zeggen dat men in de toekomst geen gesprekken gaat analyseren en opslaan. In principe doet Microsoft dat ook al via Cortana (spraakbesturing.)

Privacy?

Niet geïdentificeerde 'microfoondata' wordt niet opgeslagen op servers volgens Facebook, maar het wil niet zeggen dat dit in de toekomst ook niet gaat gebeuren. Als er al iets wordt opgeslagen, dan gebeurt dat volgens Facebook altijd anoniem. Je vraagt je soms af of er anno 2014 überhaupt nog wel privacy is. Over de nieuwe functie, die voor een volgende update van de Facebook app staat gepland zal dan ook nog niet het laatste woord zijn gezegd.

Deel dit artikel:

Andere bezoekers lezen nu: