Word tips

Hieronder vind je tips voor Word om handiger, sneller en vooral efficiënter met deze tekstverwerker van Microsoft om te gaan. Vind je Word te duur? Er bestaan genoeg gratis alternatieven voor Word.

Tutorial: Inhoudsopgave maken Word

Veel gebruikers van Word zijn niet op de hoogte dat je een inhoudsopgave automatisch kunt laten genereren in Word. Als je een inhoudsopgave automatisch laat generen hoef je niet meer zelf de pagina nummers bij te houden. Dit scheelt een hoop tijd, wanneer je bezig bent met een werkstuk of scriptie. Zo stel je een inhoudsopgave in in Word:

Nieuwe functies in Microsoft Office 2016

Ben je vaak aan het typen of presentaties aan het maken? Grote kans dat je dat doet in een programma van Microsoft Office. Vanaf 22 september brengt Microsoft de nieuwe versie uit: Microsoft Office 2016. Natuurlijk blijft de basis hetzelfde, maar zijn er ook vele nieuwe functies. Office 2016 sluit beter aan op Windows 10.

Documenten in Word herstellen met AutoHerstel

Je legt de laatste hand aan de bronnenlijst van je afstudeerscriptie en je laptop valt uit. Paniek! Nu moet je helemaal weer opnieuw, want je hebt tussendoor niets opgeslagen. Het hoeft niet zo erg te zijn, want als AutoHerstel aanstaat in Microsoft Office dan heeft Word je document nog opgeslagen. Zo herstel je je document.

Pdf omzetten naar Word

Gebruik je Word 2013? Dan ben je eindelijk het probleem kwijt om pdf bestanden om te zetten, zodat je het kunt bewerken. Eerder hebben we dit opgelost met gebruik van een website.  Vanaf Word 2013 is dit niet meer nodig en kun je het pdf bestand bewerken en weer opslaan als pdf. Wij leggen hieronder uit welke stappen je moet nemen in Word om pdf om te zetten:

Afbeeldingen Facebook koppelen aan Office

Sociale media wordt steeds meer geïntegreerd in de dagelijkse software. Zo ook in Office 2013 van Microsoft. Je kunt je Facebook account koppelen aan Office 2013. Heb je je Facebook gekoppeld, dan kun je makkelijk afbeeldingen in documenten toevoegen. Hoe koppel je je Facebook account aan Word 2013?

Laatst geopende bestand openen in Word

Je weet maar nooit, waarvoor het handig kan zijn, maar je kunt in Word 2010 het laatst geopende bestand automatisch openen. Als je in Word kijkt onder bestand bij Recent krijg je een overzicht van de recent geopende bestanden. Wil je altijd het meest recente bestand in Word openen, neem dan de volgende stappen:

Een kop- en voettekst opslaan in Word

Als je een kop- en voettekst hebt gemaakt in Word ga je deze waarschijnlijk vaker gebruiken om je Word documenten te professionaliseren. Je gebruikt wel iedere keer andere Word bestanden. Door eenmalig je kop- en voettekst te bewaren kun je hem altijd gebruiken. Zo bewaar je kop- en voettekst in Word:

Geen klikbare links in Word

Wanneer je in Word aan het tikken bent en je tikt een webadres of een e-mailadres, dan krijg je automatisch een blauwe streep en kun je de link aanklikken. Deze functie kan soms heel vervelend zijn. Zo zet je in Word een aanklikbare link en opmaak uit.

Selecteren in Word

Veel mensen werken dagelijks in Word. Ze typen de hele dag door en maken verslagen, rapporten etc in Word. Deze mensen kennen de fijne kneepjes van Word. Toch zullen er mensen zijn die de basis beginselen van het selecteren in Word nog niet kennen, daarom noemen wij deze handige selectie tips in Word:

Pagina's