De 5 beste batterij bespaartips voor je iPhone

De Iphone van Apple is een handig apparaat dat beschikt over talloze functies. Die functionaliteit vergt soms echter het uiterste van de accu. Door het uitschakelen van een aantal “onnodige” functies of Apps, kun je behoorlijk op de accuduur besparen. In dit artikel vind je de vijf beste batterij bespaartips voor je Iphone.  

Schakel iCloud en Airdrop uit (iOs 7)

Zowel iCloud als Airdrop zijn handig functies maar als je er toch geen gebruik van maakt, schakel ze dan uit. Ze slurpen anders onnodig veel energie. I cloud kun je uitzetten via: 'menu, instellingen, iCloud'. Airdrop kun je via het controlecentrum uitschakelen. 

Zet de Bluetooth functie uit

Maak je geen gebruik van een carkit en gebruik je Bluetooth ook niet voor draadloze communicatie met andere apparaten? schakel deze functie dan uit. Daarmee bespaar je weer energie. Uitschakelen gaat via: 'instellingen, algemeen, Bluetooth'

Schakel locatievoorzieningen uit (iOs 7)

De iPhone houdt constant je huidige locatie bij. Dit kost energie. Deze functie kun je uitschakelen via: 'instellingen, privacy, locatievoorzieningen, systeem, veelbezochte locaties.' 

Verminder de helderheid van het scherm

Voor een zo mooi mogelijke weergave staat het scherm van de iPhone standaard redelijk helder ingesteld. Door de helderheid van het scherm te verlagen, kun je veel energie besparen. Ga naar 'instellingen, helderheid & achtergrond, en schakel de optie 'pas automatisch aan' uit. Je kunt nu met de schuifbalk de helderheid iets minder hoog zetten. Doe dit in kleine stapjes en kijk of het scherm nog goed leesbaar blijft.

Je kunt oon via het snelmenu de helderheid aanpassen, zie screenshot:

Zet de functie 'zoeken naar Wifi netwerken' uit

De iPhone zoekt standaard automatisch naar beschikbare Wifi verbindingen. En dat is in de meeste gevallen helemaal niet nodig. Je kunt dit net zo goed handmatig doen op het moment dat je in wilt loggen op een Wifi netwerk.

Het Is nog veiliger ook trouwens want je telefoon zendt dan niet constant meer draadloze Wifi-signalen uit. Je kunt dit instellen bij: 'Instellingen, netwerk, Wi-fi'. Stel deze optie dan in op: 'vraag om verbinding'. Extra tip: Schakel alle apps uit die je niet nodig hebt! Veel ervan werken continu op de achtergrond en vreten daarbij een hoop energie. 

Heb je een Android? Bekijk dan: bespaartips voor je batterij van je Android.

Deel dit artikel:

Andere bezoekers lezen nu: